Nyfödda gasutloppsrör

Gaser som ackumuleras i tarmarna ger många obehagliga känslor för nyfödda barn. Inklusive ofta ökad gasbildning blir orsaken till tarmkolik. Unga mödrar och fäder försöker lindra deras barns lidande på olika sätt, varav en är användningen av ett gasrör.

Vad är röret för avlägsnande av gaser för nyfödda?

Gasutloppsröret är tillverkat av speciella, toxiska material. Den har en litet rundad spets som gör att du kan sätta in ett rör i smulans analhål utan smärta och obehag. Denna apparat kan ha flera sorter och storlekar, men för spädbarn som just har dykt upp i ljuset kommer endast en som inte överskrider 3 mm i diameter att göra.

Trots att röret för gasavlägsnande är bekant för många, vet inte alla hur man använder det. Faktum är att det inte alls är svårt, men vissa rekommendationer krävs, nämligen:

  1. Tvätta händerna rena.
  2. Koka röret i ca 10 minuter.
  3. Kyl röret till rumstemperatur.
  4. Smörj rörets spets med vaselin, petroleumgel eller vegetabilisk olja.
  5. Sätt på skötbordet en oljekud och blöja och lägg sedan barnet där på rygg eller vänster fat. Böj benen av smulor i knäna och tryck mot magen.
  6. Därefter trycker du på bebisbenen och sätter in rörets spets i barnets rygg försiktigt, med försiktiga rörelser. I det här fallet bör djupet för insättning av enheten inte överstiga 2-3 cm. För att utesluta felet, lägg först ett speciellt skår på röret.
  7. Hela tiden måste du hålla barnets ben mot magan och släcka den med handen. Efter avföring och gaziki kommer ut ur anuset måste röret avlägsnas.
  8. Efter proceduren behöver barnet badas och läggas i sängen.