Medea - vem är detta i mytologi?

Colchis Princess Medea figurerar i myterna i antikens Grekland, som följeslagare av Argonaut Jason, som hjälpte honom att få den Gyllene Fleece. I Aten var hon vördad som en gudinna, kunna flyga genom himlen och återuppliva de döda, men vissa kronologiska inkonsekvenser tyder på att det kan finnas två tecken med detta namn i Grekland. Är det så?

Medea - vem är det här?

Enligt de forntida grekiska legenderna var gudinnan Medea dotter till Idias oceanider och kungen av Eta, hon var barnbarnet till solgudinnan Helios. Det anses vara en del av legenderna i Hellenes av den hjältida åldern som föregick trojanskriget. Tillsammans med Jason, Hercules, Perseus, Theseus och andra karaktärer är den kvinnliga bilden en gränsfigur som samtidigt är i den gamla världen av choniska gudar och shamaner och Greklands nya bronsålder. Bilden av prinsessan beskrivs i sådana verk som:

Medea - Myths of Ancient Greece

Vem är Medea i mytologi känd av berättelserna om Argonauternas äventyr. När de modiga navigatörerna som leddes av Jason anlände i Colchis, inspirerade gudgudarna den vackra prinsessan med en passionerad kärlek till ledaren. Älskade Medea lovade att gifta sig med henne, och i sin tur hjälpte hon sig att övervinna de prövningar som hennes far hade gett henne gäster. I motsats till föräldrarnas vilja flydde flickan huset på fartyget "Argo" och brutalt handlade med sin bror Apsirt för att stoppa jakten. Med namnet på Eta dotter är det sådana personligheter som:

Medea och Jason

Ofta, när en trollkarl från Colchis kommer ihåg, nämns hennes man Jasons namn, i vilken Medea blev kär i sin egen vilja. Efter att flickan hjälpt Argonauten att få den eftertraktade Golden Fleece, lulling drakens skydd, flydde hon med hjälten och simmade världen och bar med sig godhet och rättvisa. På fartyget "Argo", som de kombinerades i äktenskap, föddes två söner, men senare i Korint önskade den lokala linjalen Creon att utlämna sin dotter Glaucus till Jason. Argonaut var inte emot det. Sedan dödade den upprörda Medea barnen från honom, förgiftade hennes rival och försvann på den vingarna vagnen.

Medea och Theseus

Solgudinnans vandringar ledde henne till Aten, där hon blev Ageas hustru och födde sonen av honung. Familjidyllen stördes av uppträdandet av arvingen - Theseus, som växte upp i hemlighet från alla i Troesen. Även tsaren visste inte att hans son var framför honom, och hans fru kände sig hotad och övertalade för att förgifta gästen. Förgiften hälldes in i bägaren, men endast Theseus lyfte den till sina läppar, och Agei knackade giftet ur hans händer och såg sitt svärd på bältet, vilket han arvade från avkomman.

Här finns det vissa motsättningar och inkonsekvenser. Hur kunde Argonaut Theseus träffa sin styvmor före marschen bakom den gyllene fleeceen? Om myten om Medea och Theseus är korrekt, då bara om:

Filmer om Medea

Det finns ett förslag om att Medea är en gammal grekisk gudinna, sagaens hjältinna och det korintiska eposet, det vill säga den kollektiva bilden av flera karaktärer. I verk av grekiska och romerska författare presenterade dess egenskaper förändringar, sena författare, artister och filmskapare presenterade det på olika sätt. Du kan se utförandet av den mytiska hjälten i sådana filmer som:

  1. "Medea" , 1988. Lars von Triers drama, som representerar mor-mördarens sanna tragedi.
  2. "Jason och Argonauterna" , 1963. Äventyrstejp om äventyren av de sökande av den Gyllene Fleeceen.
  3. "Merry Chronicle of a Dangerous Journey" , 1986. Sovjetisk musikalisk anpassning av mythen av navigatörer till "Argo".
  4. "Medea" , 1969. Fri utställning av antika grekiska legender från Paolo Pasolini.