Mask för hår med aloe

Aloe i århundraden brukade behandla olika sjukdomar. Juice av denna växt används aktivt i kosmetologi. På grund av det höga innehållet av spårämnen, antioxidanter och vitaminer, gör aloe det möjligt att återställa hårstrukturen, stärka glödlamporna, göra krullarna tätare och bli av med slutna ändar.

Var kan man få aloe?

För att förbereda en medicinsk mask för hår behöver du aloejuice. Den pressas ut ur plantens mest köttiga (nedre och medelstora) löv. Aloe är ganska opretentiös, för det blir inte svårt att växa på en vindjärn, även om du inte är förtjust i inomhusblommor.

Aloe juice säljs också på apoteket - preparatet innehåller hjälpkomponenter och är något sämre än nypressad produkt, men för masker är den ganska lämplig.

Nourishing mask med aloe

För torrt hår bereddes hemmasken från:

Komponenterna tas i lika stora proportioner - 2 msk. sked. Aloe juice pressas från plantans färska blad och honung bör vara naturlig. Efter noggrann blandning appliceras massan, något uppvärmd i ett vattenbad, på håret. Det är bäst att lämna masken för natten, medan huvudet ska vikas med polyeten, och sedan med en värmare (handduk eller lock). På morgonen måste du tvätta håret med en mild schampo.

För ansiktshår är masker från aloe också mycket användbara. För att göra låsens spetsar släta och välskötta hjälper blandningen med massan av aloe (2 skedar), äggula (1 st), Castorolja, honung och konjak (1 sked). Ingredienser kombineras, appliceras på tipsen av tipsen i 40-60 minuter.

Mask med aloe för sällsyntt hår

Stärka glödlampor, förhindra håravfall och gör håret tjockt hjälper till att maskera ut:

Komponenterna kombineras, värms något och appliceras på håret (rotdelen) i form av en komprimering. Åldringstiden är en timme. Sedan tvättar de sina huvuden med varmt vatten.

Det finns ett annat effektivt maskrecept för flytande hår. Det kommer att ta:

Pulver senap måste spädas med vatten i förväg för att göra krämig vassle. I det tillsätt de övriga ingredienserna, blanda, applicera på hårets rot. Tvätta av med varmt vatten efter en timme. Sådana procedurer hjälper också att bli av med mjäll.

Recept för lat

När huset inte har de nödvändiga komponenterna beskrivna ovan kommer en enkel hårmask att hjälpa till: honung, aloe och äggula (i lika stora proportioner) blanda och applicera på hårets rötter. Åldringstiden är en timme. Om det inte finns någon älskling, kan du göra det utan det.

Aloe juice smutsas effektivt i hårbotten och i ren form. Förfarandet utförs efter tvättning av håret med en nypressad produkt.

Alo för oljigt hår

Ägare av fet hår kommer att passa tinktur av aloe. Fyra blad av växten ska krossas med en kniv och häll den resulterande vattnet med ett glas alkohol eller vodka. Medlen insisterar i kylskåpet under locket, kan du använda tinkturen på femte dagen. Hon gnidade in i avskedningen, lindade huvudet med en värmare och stod i en halvtimme. Förfarandet utförs tre gånger i veckan.

Normalisera arbetet med talgkörtlar kommer att hjälpa komponenter som citronsaft, avkok av ek cortex, konjak. De kan läggas till hårmask med aloe, individuellt eller tillsammans. Blandningen appliceras på vanligt sätt, det tvättas av efter en timme. Behandlingen av fet hår är 2 månader, medan proceduren bör upprepas två gånger i veckan.