Mamma från streckmärken - recept för wraps och grädde

De flesta kvinnor är bekanta med en sådan kosmetisk defekt som streckmärken som förekommer på huden i olika delar av kroppen och är mycket svåra att eliminera. För att bli av med problemet har många tekniker uppfunnits, många verktyg används, bland annat är mumman från streckmärken.

Varför visas streckmärken?

Stretching (striae) - ärr som bildas genom stretchning och mikrotraktion av kollagen och elastinfibrer. De har utseende av tunna, vågiga band i olika färger. Favoritplatser för lokalisering av denna defekt är lår, skinkor, mage, bröst. Med tanke på varför striae förekommer, listar vi ett antal faktorer mot vilka deras bildning ofta finns:

Hjälper mumman med streckmärken?

Mumiye , eller berg tjära, är en produkt av naturligt ursprung, producerat på höglandet, som har använts för medicinska ändamål under flera årtusenden. I sin naturliga form uppvisar denna bildning en mörk plastmassa med en hartsaktig lukt och en bitterbrännande smak. Den renade mumman säljs i apotek i form av plattor eller bitar, såväl som i tabletterad eller inkapslad form, som används internt och externt för olika patologier.

Vissa experter säger att detta ämne kan ta bort striae för alltid. Faktum är att mumman tack vare en unik komposition, som innehåller ett stort antal spårämnen, vitaminer, organiska syror, har en positiv effekt på hudvävnaden. I kampen mot striae bekräftas den positiva effekten i många fall. I detta fall borde man inte förvänta sig fullständig eliminering av defekten, som i fallet med andra konservativa metoder för att behandla streckmärken.

Mumiye - Egenskaper

Många tillverkare av kosmetologiprodukter lägger mumier till produkter för hudvård som aktiv ingrediens. Genom att köpa mamma tabletter kan sträckmärken användas för att förbereda hemlagade preparat, vars effekt inte kommer att vara mindre betydelsefull. Studierar effekten av berg tjära på hudvävnader, särskiljer experter följande huvudegenskaper:

Hur fungerar mumman från streckmärken?

Avsikten är att avlägsna streckmärken med hjälp av mumier, men det är värt att ta reda på hur denna produkt fungerar, vilka effekter uppnås när den används för strängsprutad hud. Om drogerna baseras på mumier appliceras korrekt och regelbundet, kan du förvänta dig följande effekter:

De som försökte använda mumien från streckkännetecken, notera att på 3-4 månader är det positiva resultatet synligt märkbart:

Hur applicerar man mumien från streckmärken?

Med tanke på hur man använder mumien från streckmärken, ska vi uppmärksamma beredningen och användningen av hemmet. De tillverkas bekvämt på grundval av en produkt som tillverkas i form av tabletter, eftersom de är enklare att dosera och upplösas och kan köpas i nästan vilket apotek som helst. Ofta för att bli av med streckmärken på huden, används mumman som en grund för kräm, omslag, masker. För varje av dessa användningsmetoder ger vi ett effektivt recept på mumier från streckmärken.

Cream från streckmärken med mumier

Ett mycket enkelt och snabbt sätt hur man gör en kräm med mumier från streckkännetecken, innebär att man använder en mamma som är upplöst i vatten och vilken som helst inköpt grädde, helst på fettbasis. Ofta för detta ändamål, använd en babykräm eller kroppskräm från sträckmärken. För att bli av med den specifika lukten av produkten rekommenderas att man tillsätter essentiell olja till blandningen.

Cream med mamma från streckmärken - recept

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Krossa tabletterna i pulver.
 2. Tillsätt varmt vatten, rör om tills det är helt upplöst.
 3. Tillsätt grädden, blanda noggrant, lämna till infusion.
 4. Efter 10-15 minuter tillsätt den eteriska oljan och blanda igen.
 5. Överför produkten i en glasbehållare med lock, förvara i kylskåp.
 6. Cream mot streckmärken bör appliceras 1-2 gånger om dagen, applicera på problemområden och massera huden väl.

Förpackning med mumier från streckmärken

En utmärkt effekt visar appliceringen av mumier mot streckmärken i form av wraps. I detta fall appliceras den aktiva blandningen på områden av huden med sträckor, täckta med polyeten på toppen och isolerad. Sådana förfaranden på grund av skapandet av en ökad temperatur i vävnaderna bidrar till en bättre penetrering av användbara ämnen i de djupare skikten av huden. Vi beskriver hur man gör en blandning av mumier från streckmärken (ett recept i tabletter).

Wrap Recept

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Lös upp tabletterna i vatten.
 2. Lägg till grädde (salva), honung, blanda noggrant.
 3. Applicera på välångad, skurad hud på problemområden.
 4. Vik matfilmen.
 5. Ligga ner och ta omslaget med en varm filt.
 6. Ta bort blandningen från huden efter 20 minuter med en vävnad och ta en dusch.
 7. Utför proceduren varannan dag med en kurs på 10-12 sessioner, upprepa kursen om en månad.

Masker med mumier från streckmärken

Effektivt är användningen av mummi från streckmarkeringar som en mask med tillsats av andra användbara komponenter. Ett av recepten ger möjlighet att inkludera i kakaopulverets sammansättning. Denna produkt har en massa användbara kosmetiska egenskaper: förbättrar regenereringsprocesser, tar bort stagnerande vätska från vävnader, tonar upp och så vidare. Tänk på receptet för att göra en sådan mask.

Mammamask

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Lös upp mumman i vatten, tillsätt kakao.
 2. Blanda formeln med grädden, låt den brygga i några minuter.
 3. Applicera på renad hud med massagerörelser.
 4. Tvätta av efter 15-20 minuter.
 5. Applicera dagligen i två veckor.