Kudde för amning

En kudde för att mata en baby är en mycket användbar och praktisk sak, men behöver alla det?

Behöver jag en kudde för att mata barnet?

Är det här en mirakelupplevelse som kallas en kudde för matning? Är det möjligt att göra utan det? Frågan är självklart kontroversiell. Någon kommer att säga: "Varför spendera pengar, ta en vanlig kudde, vik den i hälften och du kommer att ha en utmärkt kudde för utfodring." Uttalandet är inte helt korrekt, låt oss se varför.

Kudden för att mata ett spädbarn är oftast i form av en hästsko (U-formad), boomerang (C-formad) eller rör (I-formad). Hon snyggar "snaps" kvinnans midja, vilket tillåter:

Det är osannolikt att alla ovanstående uppgifter kommer att klara av den vanliga kudden.

Självklart kan du göra utan sådant mirakelkudde. Många mödrar gör det, sitta hunched i 30-60 minuter, med numb händer tålmodigt "lyssna" på smärtan i ryggen, väntar på när denna lilla "glutton" äts. Så det borde inte vara. Kudden för att mata barnet är utformat för att göra denna matning lika roligt för både barnet och mamman.

Den överväldigande majoriteten av mammor som äger en sådan uppfinning bekräftar att kudden för att mata ett spädbarn är en mycket bekväm och användbar enhet.

Hur man väljer en kudde för utfodring?

Att fylla kudden för att mata barnet använder oftast holofayber - syntetisk fluff (sintepuh). Vissa tillverkare fyller sina produkter med skumpolystyrenkulor (sådana produkter har uppenbara fördelar), komfareliyu, sinteponom, faybertekom och till och med bovetehaltar. Typ av fyllmedel bestämmer pris på kudden och dess "beteende" i drift. När du väljer en kudde för att mata nyfödda, måste du överväga:

Var uppmärksam på höjden och hårdheten hos produkten, "prova den" direkt i butiken. För låg eller för hårt kudde blir obehagligt under matningen, barnet kommer helt enkelt inte att nå bröstet (speciellt om mamman har ett litet bröst) eller att rulla av kudden.

Hur man använder en kudde för matning?

För att förstå hur man använder en kudde för att mata nyfödda är det vanligtvis inte nödvändigt med speciella instruktioner. Barnet matas oftast på ett klassiskt sätt. Kudden sätts i midjan på ett sådant sätt att dess breda del ligger i mitten, framför moderns mage. Barnet placeras på tunnan eller tillbaka mot bröstvårtan, appliceras på bröstet, om nödvändigt håll huvudet. Du kan också använda andra ställningar för utfodring (från musen, ligga ner), ändra vinklarna på bilagan.

En kudde för att mata ett barn kan också användas framgångsrikt inte för sitt avsedda ändamål: