Kolovrat - meningen

I gamla tider fängslade slaverna stor betydelse för symboler. De användes som amuletter, men också för att upprätta kontakt och manifestera respekt för gudarna. Kolovrat är den mest kända symbolen, men vad det betyder är känt för några. Vi kommer att försöka återställa orättvisor och förstå betydelsen och handlingen av detta tecken på en person.

Vad betyder Kolovrat?

Denna symbol representeras som en cirkel med böjda strålar i en riktning. Det representerar den årliga rotationen av solskivan och universets oändlighet. Vaktmästaren kombinerar de fyra elementen och fyra årstiderna, vilket är exakt vad som manifesteras i solens strålar, som är exakt åtta. Han dök upp i det gamla Ryssland. Solens tecken betraktades som den mäktigaste, eftersom det var den himmelska kroppen, slaverna kallade skaparen av allt på jorden. Våra förfäder trodde att Kolovrats bilder var utrustade med speciell energi. Han målades på husets väggar för att skydda honom mot negativt inflytande från utsidan. En ritning i form av sol med strålar finns på kläder, tallrikar, smycken mm Krigarna gick i strid med de flaggor som Kolovrat var avbildat på.

Astrologer lyckades bestämma betydelsen av symbolen "Kolovrat". De fann att om man använder en imaginär linje för att ansluta polarstjärnan, vinterpoängen, sommarsolståndet och punkterna på hösten eller våren equinox, så erhålls en del av detta tecken. Som ett resultat drogs slutsatsen att Kolovrat ursprungligen var avsedd att kunna bestämma sin egen plats när som helst av stjärnorna.

Betydelsen av tecknet "Kolovrat" beroende på strålens riktning

Symbolen kan representeras med strålar böjda medurs och moturs. På det gammala slaviska språket kallades detta saltning och anti-saltlösning. I det första fallet, när strålarna riktas längs medursriktningen, avser amuletten goda symboler. Att ha en sådan talismansk man kan känna igen tankens renhet och lära sig kärnan. Ett sådant tecken betraktas som man. I det andra fallet, då strålarna riktas moturs, har symbolen en förbindelse med den andra världen. Innehavare av en sådan talisman kan avslöja naturliga psykiska förmågor och andra magiska förmågor. I stor utsträckning förbättras också intuitionen. En sådan symbol anses vara en kvinnlig amulett.

Betydelsen av amuletten "Kolovrat"

Sedan antiken har symbolen använts för att göra amuletter. I princip användes guld för detta, vilket innebar solens färg. Det finns också varianter av andra gula metaller. För Magi var Kolovrat en viktig komponent i olika ritualer, eftersom det positivt påverkar magiska förmågor. I allmänhet är symbolen en amulett med enorm energi. Med en sådan talisman kan en person inte vara rädd för det onda ögat och det andra negativa inflytandet från sidan.

Slavisk amulett "Kolovrat" kan representeras i flera former:

  1. Solen med åtta strålar. Att ha en sådan väktare, är utrustad med kraften i solskyddet.
  2. Sol med sex strålar. Detta skylt kallas också Perunovo hjulet. Tack vare honom kan du få Peruns skydd.
  3. Solen med fyra strålar. Denna amulett är en symbol för eld på jorden.

Människor som har amuletten Kolovrat blir favoriterna till lycka. Bara bra människor kan räkna med sin hjälp.

Om du har köpt en sådan talisman måste den debiteras. För att göra det, håll det i ett par timmar i rinnande vatten. Helst, om du kan lägga den i floden. På grund av detta kommer amuletten att rengöras. Därefter måste det bäras tre gånger över elden. Bäst om det är en eld av trä. Bär en talisman med dig i tre dagar kontinuerligt, vilket gör att du kan ladda den med din egen energi.