Knäet ont - vilken typ av läkare?

För att tilldela rätt och effektiv effektiv behandling är det viktigt att komma till rätt specialist, särskilt i muskuloskeletsystemets patologi. Om en person lider av att knäna är värre - vilken läkare ska den lokala terapeuten berätta efter en preliminär undersökning. Orsaken till detta symptom kan vara olika sjukdomar som finns i utspridda områden av medicin.

Till vilken läkare ska jag gå med ett klagomål "gör mitt knä värk efter trauma"?

När ett smärtsyndrom inträffar efter en mekanisk skada på leden är det logiskt att konsultera en traumatolog. Denna specialist är engagerad i behandlingen av följande problem:

För att diagnostisera en traumatolog kommer han först att genomföra en undersökning (anamnesis), registrera symtomen på sjukdomen, utföra en klinisk undersökning av knäet och sedan tilldela en röntgenundersökning i flera projektioner, det kan hända att du behöver en MR eller CT i leden.

Vilken läkare behandlar sjukdomar med symptom på "knäsmärta"?

Om orsakerna till problemet inte är uppenbara och begripliga för patienten är det bättre att först rådgöra med terapeuten. En allmänläkare kommer att kunna anta en preliminär diagnos och rekommendera mer specialiserade specialister:

Var och en av de listade läkarna är engagerad i behandling av en viss uppsättning sjukdomar, även om knäskador i de flesta fall åtföljs av egenskaper som ligger i angränsande områden av medicin. Därför är det möjligt att behandlingen kommer att utföras av flera specialister.

Vilken typ av läkare ska jag ta itu med problemet med "mina knän värker illa"?

Med intensiv och till och med oacceptabel smärta, vilken utesluter ett oberoende besök på kliniken, är det tillrådligt att ringa ett ambulanslag. Läkare hjälper till att stoppa den inflammatoriska processen och snabbt minska smärtsyndromets svårighetsgrad, ta patienten till sjukhuset.

Den exakta diagnosen och orsakerna till det beskrivna symtomet kommer att klargöras redan på sjukhuset. Först kommer patienten att undersöka terapeuten, varefter specialisten kommer att ge riktning mot knäleds röntgen. Enligt resultaten av studien blir vidare behandling av en av de läkare som anges i föregående stycke.