Klassisk ryggmassage

Massage är ett unikt förfarande som hjälper till att lindra trötthet, spänning och skål. Klassisk ryggmassage är den vanligaste typen av massage, som används för att lindra smärta, med sjukdomar i de inre organen, för normalisering av den psykologiska staten etc. Det finns några hemligheter att hålla rätt ryggmassage, som kommer att diskuteras i den här artikeln.

Förberedande skede

Under massagen ska alla muskler vara så avslappnade som möjligt. För att göra detta, ligga på magen (huvudet är vänt åt höger eller vänster), lägg en platt kudde under magen och en rulle under benen.

Det är tillrådligt att använda en speciell kräm eller massageolja för bakmassage . En liten mängd av en av dessa lösningar appliceras både på huden på patientens rygg och i massörens händer.

Hur man gör klassisk ryggmassage?

Tekniken för klassisk ryggmassage är baserad på åtta massagetekniker: sträckning, gnidning, knådning, klämning, rörelse, skakning, vibrerande och skakning. Var och en av teknikerna syftar till en viss effekt på huden, blodcirkulationen, nervsystemet, fettvävnaden.

Massage utförs längs lymfkärlen till de stora lymfkörtlarna. I grund och botten har alla rörelser en riktning från botten uppåt. Direkt kan inte ryggraden och lymfkörtlarna masseras.

Så, låt oss överväga en variant av sekventiell process av klassisk ryggmassage:

  1. Strök. Med två slutna händer för att hålla i riktningen från midjan längs ryggraden, sprida händerna mot sidorna av scapula. Rörelserna ska vara smidiga, glidande, utan jerks och tryck. Upprepa proceduren 5-7 gånger.
  2. Gnugga. Detta är en mer intensiv teknik, som kan utföras med belastning (lägger en hand på den andra). Trimming utförs av palmbasen rätlinjärt, cirkulärt eller spiralt i alla riktningar. Upprepa 3 - 4 gånger, utför sedan så många slag.
  3. Knådning. I en långsam takt, utan skarpt tryck, utföra spiralrörelser med fingrarna i fingrarna i riktning från midjan och sprida armarna till sidorna av skruven. Upprepa 3 - 4 gånger, ta tag i olika delar av ryggen.
  4. "Klipp." Palmernas yttre kanter gör rörelser som liknar sågning, på ena sidan och på baksidan. Därefter gör 3 - 4 slag.
  5. "The valsning." Ta försiktigt händerna mellan de stora och andra fingrarna i båda händerna. Flytta framåt och fingrar, flytta "våg" från midjan till nacken. Upprepa 2 - 3 gånger på varje sida av baksidan, ta olika områden och gnid sedan ryggen med palmer.
  6. Pat. Lite avslappnade händer, knacka med händerna på hela ytan på baksidan.

Slutföra massage med samma metod som i början.

Kan det skada rygmassagen?

När du börjar proceduren är det värt att komma ihåg att massage inte bara kan gynna men också skada. Det finns flera kontraindikationer för ryggmassage:

Om du bestämmer dig för att göra massage själv, observera tekniken att göra det och inte utöva mycket ansträngning (i händelse av smärta, ska massage stoppas). En vårdslös massage kan leda till skador på nerv- eller muskelvävnad. Därför är det bäst att överlämna denna process till en specialist.