Klädkod - Typer av klädkod för kvinnor

På modernt sätt finns det situationer som kräver en viss stil i bilden och valet av kläder av en viss design. Sådana villkor kallas en klädkod, vars överträdelse kan påverka andras rykte och allmänna uppfattning om fashionista. Och för att understryka sabotaget i denna fråga är det nödvändigt att kunna förstå själva begreppet.

Klädkod - vad betyder detta?

Ett sådant koncept i modern stil innebär vissa krav för att skapa en bild för en viss händelse. Klädseln för kvinnor anges som regel av affärssfären - möten, arbetsförhållanden. Ofta kräver sociala mottagningar och mottagningar också att man följer särskilda regler i valet av garderob. Utseendeförhållandena framläggs av offentliga institutioner, där det är nödvändigt att förbli reserverat och koncist, men samtidigt kunna skilja sig från de andra. Den viktigaste skillnaden i kläder är ofta färgningen:

 1. Klassiska färger . Perfekta lösningar för varje situation med specifika regler i bilden är strikta färger - svart, vit och grå.
 2. Djupa toner av färg nyanser . Din båge kommer inte att bryta den återhållna situationen om den innehåller sådana nyanser som marinblå, blågrön, brun, marsala. Det är dock värt att bo i en färg, utan att använda färgblandningar.
 3. Naken . Under de senaste åren möjliggör ett fasthållet mode en neutral palett i utformningen av en lakonisk garderob. Här är de mest relevanta medellångerna - elfenben, kaffe med mjölk, sand.

Typer av klädkod

Reglerna för att skapa bilden är villkorade av olika kriterier - religiösa normer, aktiviteter (till exempel tjänst eller studie), offentliga platser av specifika ämnen (restauranger, klubbar, teatrar), stängda evenemang (kommersiella partier). Det finns situationer där klädkoden för kvinnor inte är strängt begränsad. Sådana sorters kallas frivilliga, kreativa, halvformella, efter fem, klädda casual. Här är vissa punkter tillåtna enligt kvinnans eget gottfinnande. Till exempel bör kläder och skor vara fasthållna, men det kan finnas prickiga dekorationer.

Klänningskod svart slips

I översättning betyder detta "svart slips". Du bör dock inte ta namnet bokstavligt. Det behöver inte nödvändigtvis ett klassiskt tillbehör. Klänningskod svart slips för kvinnor är officiellt, men inte för formellt. Sådana regler är inbyggda i bröllop, teatraliska premiärer, kvällsmottagningar i anledning av priset (till exempel Oscar). Huvudattributet på denna bild är en kvällsklänning eller cocktaildräkt för dagtidsåtgärder. Skor med klackar och en elegant frisyr är obligatoriska. Möjliga som dyra smycken och smycken.

Vit slips klädkod

Denna art anses vara den mest officiella och högtidliga. Överensstämmelse med sådana regler förutsätter händelser av särskild betydelse - en boll, äktenskapet till kända personer, presidentens mottagning. Ett obligatoriskt element är en elegant klänning i golvet eller inte över anklarna. Kvällsklädselkod för kvinnor kräver slutna händer. Därför är det värt att plocka upp långa handskar i den varma säsongen och i kylan sätta på slutna stilar med en ärm. Frisyren bör samlas och kompletteras med uttrycksfull, men inte snygg smink. Fittings som en pälskatt och dyra smycken är lämpliga.

Cocktailklänningskod

Nivån på cocktailevenemanget indikeras av händelser som företagsfest, en social händelse i samband med öppnandet av utställningen, ett buffertbord vid kontraktets ingående. Bilderna är mer avslappnade och kan innehålla både en klänning och en byxor. Vid val av det första elementet är den tillåtna längden inte mer än handflatan ovanför knäet. Byxor kan vara övervärderade 7/8 och även 3/4. Klädkodscocktail för kvinnor på vintern föreslår närvaron av pälskapsar eller pelerin. Det finns valfrihet i inredning - broderi, paljetter, spetsar. Klackar och koppling blev obligatoriska.

Klädkod smart kudde

Denna art har suddiga begrepp vid val av kläder. Vissa kriterier är svåra att utesluta, men den allmänna riktningen kan beskrivas som något mellan affärsklassikerna och cocktailen. Om du har på dig en klänning med gnistrar på festen, erbjuder den smarta casual klädkoden för kvinnor stilar utan prydlig inredning, men enklare i skärningar. Men kostymdesignen kan trimmas med ruffles, ruffles, basques, neckline cutouts. Denna form av kläder passar till lunch med kollegor, en presslunch, ett datum. Det här är den perfekta lösningen där det är viktigt att titta på dig själv för smart eller tråkigt.

Klädkod för teatern

För några decennier sedan betraktades teatern som en plats att gå ut. För en sådan händelse var inte bara stilen på kläderna som helhet, utan även tyget, färgningen, dekorationen och även doften noggrant utvalda. Men vad ska man ha på detta tillfälle idag, då den officiella böjen för att granska teaterproduktionerna inte är så kategorisk? Det är viktigt att förstå vad som bör uteslutas. Och här skiljer stylisterna två huvud tabuer - strandgarderob och sportstil. Perfekt kommer att vara en kvällsklänningskod, speciellt om showen börjar på kvällen. Men låt oss titta på de färskaste idéerna:

 1. Kläder . Ett bra val kommer att vara en strikt klänning med vackra trim - spets eller läderinsatser, lakonisk sammansättning av rhinestones och stenar. En alternativ lösning kommer att vara en klassiker, men inte en strikt kostym med byxor och en jacka av asymmetrisk eller originalskärning.
 2. Skodon . Slutförandet av bilden kan vara både öppet och stängt. Men var noga med att använda skor med en stängd tå, under vilken du kan bära strumpbyxor eller strumpor. Nakna ben måste raderas.
 3. Väskan . Det vanligaste valet att välja påse är en koppling. Denna modell passar perfekt efter kriterierna för en lakonisk form och ett snyggt komplement. Som ett alternativ kommer en stiliserad liten handgjord version att göra.
 4. Sprit . Med tanke på att det alltid finns många människor i teatern, måste doften vara frisk, men inte skarp. Perfekt passande blommig parfym. Sådana lösningar finns i sådana framstående varumärken som Chanel, Dior, Versace och andra.

Office Dress Code

Affärssfär - det vanligaste fallet där överensstämmelse med reglerna för att välja specifika kläder är oskadlig. Här är det viktigt att förbli fasthållen och lakonisk, inte bara i kombinationen av detaljer, utan även håret, manikyren, sminken. Det är viktigt att inte använda hårda och mättade smaker. Uteslutna kontrasterande färger, förutom kombinationen av klassiska toner. Taboo påläggs och på utskrifter . Undantaget är icke-marred geometriska abstraktioner - engelska bur, band, "julgran". Låt oss ta reda på vad klädkoden på kvinnokontoret är:

 1. Kjolen . Den faktiska formen är en penna med en smal rak skärning. Klänningens längd presenteras traditionellt under knäet. Men förmodligen är modeller tillåtna fem centimeter över knäskäret.
 2. Blus . Det vanliga oslagbara valet är en vit vanlig bomullskjorta. Om du inte bär en jacka eller krav på ditt företags utseende, är det dock inte så strikt, att silke eller chiffongblusar med hylsa-ficklampa, krage-ascote och andra kläder är tillåtna.
 3. Jacka . Denna del av garderoben anses ofta vara obligatorisk. Den klassiska är en en-breasted jacka med knapp stängning, en nedre kragen och smala lapels.
 4. Skodon . Kontoret kräver alltid slutna skor. Tårna bör inte utsättas under några omständigheter. Under den kalla perioden kommer egentliga skor att vara båt, derby eller oxford, fotkängor. På sommaren är träskor tillåtna på en bred sko.

Kontorsklänningskod - Klänningar

En av de vanligaste kläderna för kontorsbilder är en klänning. Sådan detalj kommer att betona kvinnlighet, elegans och förfining, som ofta saknas i en oberoende affärskvinna. Men inte varje stil är lämplig i en affärsruta. Det mest relevanta är ett lakoniskt fall. Denna modell har en smal rak silhuett. Det är sällan en ljus inredning. Klädkod på kontoret ger en längd från mitten av roen till tio centimeter över knäet. Fallet presenteras på den moderna marknaden både i en sluten varm snitt och i form av en strikt sundress.

Kontors klädkod - Byxa

Om du letar efter ett funktionellt alternativ, och din bild innebär en energisk och aktiv rytm, kommer det faktiska valet att vara en uppsättning med byxor. Övre är ofta ett sådant element i garderoben representeras alltid i form av en klassisk jacka. I mode trojka finns en väst som kan bäras under en jacka eller i en oberoende lösning. Företagsklädseln är byxor av tygduk eller tät ull med rak eller smal skärning. Under de senaste åren är en överskattad längd på 7/8 tillåtet. Avtagbar trim är en uppblåst passform i midjan och slätad över mittpilarna.

Office Dress Code - Tillbehör

Tänk inte att en kontorsbåge är en tråkig, ojämn kombination. En sådan illusion kommer att hjälpa till att skingra snygga tillägg. Utan tvekan är tunga smycken och prydliga dekorationer på detta sätt uteslutna. Små örhängen, en ring (inte mer än en) och en klocka är acceptabla. Kontors klädkod för kvinnor involverar ofta förekomsten av ett slips. Ett sådant tillbehör kommer inte bara att betona strängheten i stilen, utan också späda lakonisk design av garderoben. En viktig detalj är en väska. En portfölj, en manuell modell med geometrisk form, en tablett och en lädermapp anses vara traditionell.

Kontors klädkod - manikyr

Affärsdameens pennor bör vara välskötta. Och det är viktigt att vara uppmärksam inte bara på naglarna utan även på huden, nagelplattan och nagelplattornas form. Klädseln kazhual möjliggör en långsträckt, mer expressiv manikyr. Här kan du få en diskret dekoration - ombre i lugna toner, feng shui stil i en färgpalett, mättad monokrom täckning. Om du är begränsad av strikta ramar, måste dina naglar vara av mjuk form och av kort längd - högst två millimeter över kudden. Ett aktuellt val av lack är den neutrala paletten i en färglösning.

Business klädkod - frisyr

Håret hos en affärskvinna borde inte vara störd eller distraherad. Därför insisterar stylister på korta hårklippningar i stil med pixies. Om du är en lycklig ägare av långa krullar, bör din värdighet avlägsnas i en snygg frisyr. Modig affärskläderkod för kvinnor är hår som samlas i en bulle. I det här fallet bör denna läggning vara helt jämn, men krullen i sig kan ha en vacker form. Alternativet är ett "skal" eller till och med svans, sträckt järn. Kontorsstil ger inte en ljus färg och närvaron av några dekorativa hållare för håret.