Kitsch stil i inredningen - viktiga detaljer om kreativ design

Motsägelsefullt och skrikande, stilen av kitsch scoffs vid människans pedantry och deras önskan att omge sig med en dyr inredning. Begreppet stil är att använda billiga prydnadsföremål, dekorelement från kategorin "konsumtionsvaror", för att inte vara rädd för färgdisponering. Någon i den här färgglada världen är bekväm, och de väljer kitsch för att dekorera sina hem.

Kitsch i inredningen

Kitschstilen i inredningen har två huvudströmmar:

  1. Förvrängd imitation av utsökta klassiska interiörer , när möblerna är utvalda för att vara de mest prickiga färgerna och allt i läget understryks billigt. Föremålen för en möbelsats kan vara discordant bland dem själva, som en dekoration som används plastpärlor.
  2. Demonstration av stilförnekande som sådan - den så kallade stilistiska nihilismen. Ofta i lokalerna använder de föremål som inte är helt designade för deras dekoration - plastgardiner, kartonger i stället för skåp, graffiti tapeter. Sådana metoder används av människor som är helt fattiga, men som alltid vill sticka ut.

Med det andra fallet är allt mer eller mindre klart - det här är ofta en tvångsåtgärd. Den första riktningen av stilen är mer intressant, och den kan kallas - glamorös kitsch i inredningen. I sin lust att "skissera" de klassiska riktningarna använder han gardiner med överdrivet lummiga lambrequins, pelare och basavlastningar av skum, som finns på de mest oväntade platserna, förfalskade lyxvaror, omväxlande möbler, ibland inte alls i harmoni med varandra. Samtidigt ser interiören inte smaklös alls, det är även något romantiskt och sentimentalt.

Belysning i stil med kitsch i inredningen

Som du vet är varje detalj viktig för rekonstruktionen av en viss stil. Belysning är inte den sista av dem. Kitsch stil i inredning bör betonas av olika ljuskällor - det här är patos takkronor, väggsconces och ljus i kandelabra. I ett ord, allt som kan hänföras till de klassiska och pseudo-klassiska stilerna. Det viktigaste är att allt detta ska vara ljust, djärvt, ovanligt.

Du kan använda lampor med helt olika stilriktningar, olika nyanser, storlekar. Allt detta spelar ingen roll om du försöker skapa en kitsch stil i inredningen. Du kan helt överge huvudkällan för belysning och begränsa dig till flera golvlampor och sconces, papperslampor, hemlagade takfonder. Takfästen kan vara flera eller till och med spetsiga - spridda över takytan med ljusa fläckar. Allt detta löjliga, vid första anblicken, varierad sort återigen betonar designutvecklingen och gör ditt hem väldigt ljust.

Kombinationen av färger i inredningen i stil med kitsch

Den mest grundläggande för denna riktning är mättade och ljusa färger. På grund av en kombination av inkongruösa nyanser konstrueras stilen av kitsch i inredningen. Hans motto: "Ju mer kontrasterande och ljusare - desto bättre." Komplett disharmoni av färger, obegränsad flygning av designfantasi, upp till otroligt dålig smak, användning av aggressiva, giftiga nyanser - det här är huvudidén i den här riktningen. Extravagans och djärvhet skiljer honom från alla andra. Välj hans samma extravaganta personlighet, redo att leva omgiven av pseudokonst.

Favoritfärgen i inredningen i stil med glamorös kitsch är en ljus röd i kombination med gul, ljusgrön, orange, blå, lila och andra ljusa och ibland sura nyanser. Uppror av färger, kontraster, dynamiska färger gör stilen igenkännlig. Tänk på att i en bostad med en sådan mängd målarfärder är det psykologiskt svårt att vara länge. Om du väljer att genomföra det hemma, välj rum där det inte finns någon vila, som i sovrummet.

Inredning i kitsch stil

Ett annat kännetecken för kitsch är den överflöd av inredning och tillbehör. Och tillbehör av absolut billiga - Plastfigurer och ramar för fotografier, affischer och ritningar i flerfärgade ramar, skumplast "förgylld" stuckatur, konstgjorda färger i ljusa vaser. Allt detta löjliga inredningen i insidan av kitsch betonar charmen och stilen. I så fall bör alla objekt väljas så att en färg motsägelse observeras. Kom ihåg att varje liten sak är konstruerad för att chocka och chocka allmänheten.

Utan den rikliga inredningen och tillbehören är det helt enkelt omöjligt att föreställa sig stilen med kitsch. Dessutom måste alla vara uppriktigt smaklösa, avge vulgaritet, imitera och som ett resultat hysa sällsynta, dyra objekt. Total nihilism, förnekelse av traditioner, medvetet val av extravagans och djärv originalitet - dessa är huvuddragen i stilen, och allt detta bör spåras i varje liten detalj. Rollen som dekoration för väggarna kan spela vinylposter, bilder från tidskrifter, ljusa affischer, vägskyltar, gata graffiti.

Textilier i inredningen i stil med kitsch

Liksom resten av situationen, bör textilier understrykas billigt - inga sammet-, läder- eller djurskinn. Endast deras imitation, och en som är väl särskiljbar från originalet. Allt ska vara kontrast - färgglada kuddar, vilket leder till gardiner, medvetet ljus inredning av stoppade möbler. För en busk av extravagans kan du använda en oväntad kombination av textilier med annat material - velourklädsel av järn, plaststolar som drunknar i mjuka bunten i mattan.

I allmänhet borde det framgå som att rummet var möblerat av en byboare, okänd med stilen som sådan och helt enkelt med hjälp av de första gardinerna och täcken. Kitsch - inredning som inte accepterar tråkiga och monokroma färger, oavsett vad det är. Färgade stickade filtar, kappor på möbler, jämn textil "tapeter" kommer att vara lämpliga.

Fönster i inredningen i stil med kitsch

Fönsteröppningar, såväl som dörröppningar, är företrädesvis skapade av brutna, ojämna linjer. Mycket goggleformade gotiska former ser väldigt bra ut. Ramarna och glasögonen kan vara enkla eller målade under en stencil eller från en burk graffiti. Eller det kan vara en gotisk imitation med en ljus mosaik. För att förbättra effekten, försök dekorera öppningen med konstgjord murgröna. Kontrasten av rika sammet gardiner och plast persienner kommer också att se fantastiskt ut.

Behöver inte göra ramar från dyrt trä. Kom ihåg att precis ovanför sådan pomposity och rikedom "skrattar" kitsch stil. Låt det vara så enkelt som möjligt plastfönster. Deras billiga utseende kommer att kompensera för de ljusa gardinerna som pryder öppningarna, liksom överflöd av alla andra färgstarka accenter runt. Detta räcker för att göra stilen igenkännlig.

Frank hånar över de lyxiga inredningarna av rika hus - det här är kitsch. Ljusa färger, billiga möbler, en parodi av forntida konstobjekt är utformade för att visa att excentriska, kreativa och enastående människor utsätts för den prydliga chic och rikedom av "den kraftfulla i världen". I vissa fall är det helt enkelt en livsstil och en önskan att omge dig med en färgstark värld. Var det som det är, är kitsch alltid extraordinärt.