Kamilleolja - användarhemligheter, som du kommer att vara intresserad av att veta

Kamilleolja är en elixir av ungdom, skönhet och hälsa. Det är väldigt populärt. Ökat intresse för kamilleolja är inte förvånande, för den här produkten har en stor mängd användbara egenskaper. Innan du använder det bör du noga läsa kontraindikationerna för användning.

Kamilleolja - egenskaper

Användningen av denna produkt beror till stor del på dess kemiska sammansättning. Kamilleolja innehåller följande komponenter:

Kamille eterisk olja

Få denna åtgärd från blomställningarna av den medicinska växten. Det bästa är vad som extraheras från den tyska kamomill under sin blomningstid. Den har en rik blå färg och en viskös konsistens. Dessutom skiljer sig kamilleolja i sin speciella arom. Det ser inte ut som lukten av den medicinska växten från vilken den extraheras. Doften är mångfacetterad: den innehåller tips om hö, tobak, kryddor och frukter.

I skuggan av denna produkt kan bedömas när den tillverkades. Frisk kamille eterisk olja skiljer sig i en mörk ton. När den lagras, förvärvar den smaragd, och efter den bruna färgen. Innan du köper denna aromatiska olja är det viktigt att "upplysa" det för att kontrollera skuggan. Under industriella förhållanden erhålles detta läkemedel genom att destillera råmaterialet med ånga. Denna process tar från 7 till 12 timmar.

Kamille eteriska oljor egenskaper och applikation är mångfacetterad. Den har följande åtgärder:

Egenskaperna hos kamille eterisk olja är mångsidiga. Det kan:

Kosmetisk kamilleolja

Denna produkt erhålls genom att extrahera blomställningar av den medicinska växten. Kosmetisk olja av medicinsk kamille är en vätska av ljusgul färg. Han har en delikat arom med lätta äppleanteckningar. Kamilleoljaegenskaper och applikation har följande:

Hur man gör kamilleolja hemma?

För att se läkemedlets läkande egenskaper kan det köpas på apoteket eller görs av dig själv. Det finns två sätt att göra detta underbara verktyg: varmt och kallt. Och i det första och i det andra fallet tas 2 delar olivolja för 1 del av blomställning av kemistens kamille. Förberedelseprocessen är enkel och kräver ingen speciella färdigheter.

Så här gör du kamilleolja hemma på ett kallt sätt:

  1. Blomställningar av medicinalväxter täcks i en glasbehållare, hälls med olja och täcka disken med lock.
  2. Blandningen insisteras i två veckor i en skumlig, kall plats, med periodisk skakning av innehållet.
  3. Oljan filtreras och hälls i en liten flaska. Ett sådant läkemedel behåller sina ursprungliga egenskaper i ett år.

Så här förbereder du en elixir från kamomillblommor genom den heta metoden:

  1. Blomställningar hälls med olja och lägger behållaren på ett vattenbad.
  2. Blandningen värmebehandlades under 20 minuter.
  3. Rengör disken med ett vattenbad och låt drogen svalna.
  4. Elixir insisterar 15 dagar på en skuggig plats, och sedan filtreras och hälls i en liten flaska.

Kamilleolja - applicering

Detta läkemedel har ett brett användningsområde. Camomile Oil Application har i vardagen, i kosmetologi och folkmedicin. Den kan användas både i sin rena form och som en av komponenterna i mirakulösa cocktails. Men innan du använder det, bör du noga överväga kontraindikationer. Olja från blomställning av kamomill rekommenderas inte för följande personer:

Kamilleolja för ansikte

Detta verktyg kan användas i sin rena form. Det är till exempel prickat på problemområdena i huden. Dessutom kan ren kamilleolja för ansiktet användas i form av applikationer. Sådana lotioner är gjorda med flabbarhet i huden, rynkor och andra kosmetiska defekter. Det är också möjligt att berika den essentiella oljekräm, lotionen eller toniken. Den maximala rekommenderade dosen är 5 droppar per engångsdel av produkten. En annan kamomillolja för hud kan förekomma i självtillverkade ansiktsvårdsprodukter. Till exempel läggs den till en grädde, skrubb eller mask.

Kamilleolja för hår

Den kan användas på olika sätt. Ren kosmetisk olja upphettas något i ett vattenbad, appliceras på trådar och en plastpåse läggs på toppen och huvudet är inslaget med en handduk. Sådana masker kan göras på natten. Dessutom kan eterkamilleolja för hår användas. I detta fall läggs doften (5 droppar) till shampoo eller balsam. Samma elixir kan användas vid framställning av enskilda masker för strängar.

Kamilleolja i gynekologi

Vid behandling av kvinnors sjukdomar kan detta "läkemedel" användas på olika sätt:

  1. För att stärka kroppens försvar, föreskrivs det med 1 droppe två gånger om dagen med honung eller hackad torkad aprikos. Drick denna terapeutiska "cocktail" följt av varm mjölk eller vatten.
  2. När stående livmoderhals och törst lägger tamponger blötläggas med aloe juice (1 matsked) och aromatisk kamilleolja (2-3 droppar). Den rekommenderade behandlingstiden är 10 procedurer. Sätt tamponger ska vara på natten.
  3. Vid inflammation rekommenderas att spruta med en lösning framställd av 500 ml kylt kokt vatten och 5 droppar aromatiskt medel. Dessutom kan du göra sessila bad. För detta ändamål sätts kamille eterisk olja (från 3 till 5 droppar) till varmt vatten.