Kallhänder och fötter vid temperatur

Förhöjda parametrar vid mätning av kroppstemperatur indikerar att kroppen producerar ökad värmeproduktion. I detta fall dör de flesta patologiska mikroorganismerna. Men många patienter märker att händerna och fötterna vid en hög temperatur förblir kalla.

Varför kalla händer och fötter är vid temperaturen

Med detta tillstånd rusar hudens blekhet i dina ögon. Och det här är naturligt! Faktum är att den höga kroppstemperaturen med kalla extremiteter indikerar en spasm av blodkärl. Således finns det ett utflöde av blod från händer och fötter till de inre organen. Patienten noteras yrsel, generell svaghet, frossa , arytmi - den så kallade populära "febern".

Vad ska jag göra med hög temperatur och kalla extremiteter?

Om kvicksilverkolonnen vid mätning av temperaturen inte når 38 grader, och händer och fötter är kalla, är det viktigt att övervaka indikatorerna i framtiden. När temperaturen överstiger denna siffra, bör du ta lite antipyretisk. Det är särskilt viktigt att reagera i tid när temperaturen stiger, om patienten är ett barn, en äldre person eller har en kronisk sjukdom. Utan snabb hjälp kan kramper börja, och tillståndet är redan mycket svårare att korrigera.

Ökningen av kroppstemperaturen till 39-40 grader med kalla händer och fötter är en signal att det är nödvändigt att ringa till akut hjälp. Patienten i det här fallet injicerade i regel intramuskulärt en lytisk blandning . Med spasmodiska fenomen används läkemedel också för att slappna av de släta musklerna, till exempel tabletter:

För att normalisera hjärtrytmen rekommenderas att ta en vasodilator och lugnande medel: