Integrerade lektioner i dagis

Tidskrav tvingar anställda i förskolans institutioner att leta efter nya metoder för utbildning och informationsutbyte. Detta beror på behovet av ett individuellt tillvägagångssätt för varje barn, vilket gör att du kan identifiera sina intressen, förmågor och kreativa talanger. Ett sätt att genomföra detta krav är att införa integrerade klasser i dagis.

Vad betyder "integrerat yrke"?

Begreppet integrerad sysselsättning omfattar mottagningar som syftar till att avslöja kärnan i ett visst ämne, genom att tillämpa flera aktiviteter som interpenetrerar och kompletterar varandra.

Tekniken för integrerad sysselsättning i förskolan gör att du i princip kan uppfylla huvudinsatsen för förskoleutbildning - att öppna ämnet helt och djupt, men samtidigt för att sysselsättningen ska bli så kort som möjligt. Detta gör det möjligt att inte överbelasta barn och lämna mer tid till andra aktiviteter, som promenader och utomhusspel. Dessutom har detta en positiv inverkan på motivationen för inlärning, eftersom den integrerade yrket, förutom att direkt lägga in nytt material, möjliggör aktiv upptagning av barn i det genom spelets delar, vilket är känt som förskolans ledande verksamhet.

Mål och mål för integrerade klasser i förskolan

Syftet med den integrerade lektionen är en omfattande, medveten studie av konceptet, föremålet eller fenomenet genom en kombination av aktiviteter - kreativ, konstnärlig, lekfull, tillgänglig för barn i denna ålder.

Innehållet i integrerade klasser för förskolebarn omfattar:

Skillnaden mellan ett integrerat yrke och en integrerad

Tillsammans med integrerade lärare används även omfattande klasser. Dessa två metoder delar många gemensamma funktioner - de är tematiska och innehåller olika aktiviteter i sin process. Men den komplexa ockupationen innebär också tillfällig införande av uppdrag och frågor från andra discipliner, för en mer mångsidig och fullständig förståelse.

Huvudskillnaden är att den integrerade ockupationen är mycket svår att dela upp i olika typer av aktiviteter, och i den integrerade är de mer uppenbara och växlande.