Idrifttagning - hur är det att börja och snurra en start?

För att öppna ditt företag behöver du inte ha mycket kapital, för det finns en nybörjad riktning - en start-up. I länderna i den tidigare fackföreningen utvecklas sådana företag bara, men det finns människor som har kunnat marknadsföra sina idéer och tjäna stora summor pengar på detta.

Vad är en start?

Ett företag som strävar efter att förverkliga sin ovanliga idé och erbjuder intressanta produkter kallas en start-up. I de flesta fall är det unga företag, men de kan härröra från den befintliga verksamheten. En start är en organisation som inte kräver finansiering. Många misstänker att denna riktning endast gäller IT-sfären, eftersom någon användbar idé kan realiseras.

Uppstart och affärsskillnader

Vissa människor som har ytlig kunskap i detta ämne anser att uppstarten är ett litet företag , men i verkligheten är det helt olika begrepp. Det finns många särdrag som hjälper till att förstå essensen av uppstarten. Huvudegenskaperna som skiljer en ny riktning är innovation, det vill säga det är viktigt att skapa något nytt eller förbättra den befintliga, men småföretag är i de flesta fall inte unikt. För att förstå uppstarten - vad det är, måste du ta hänsyn till andra egenskaper

 1. Skalan Småföretag har gränser, medan i nybörjaren riktning finns inga, och målet är att ständigt expandera.
 2. Tillväxt . För uppstart är det viktigt att utveckla med högsta hastighet, medan för företagen prioriteringen är vinst.
 3. Vinst . När du använder en innovativ idé för att få den första vinsten kan det ta månader, och ibland år. Det viktigaste är att skapa en unik produkt som kunderna kommer att vilja ha.
 4. Teknik . För småföretag är det inte nödvändigt att använda speciell teknik, men att skapa en unik produkt utan dem är oumbärlig.
 5. Livscykel . Enligt statistiken stängs 92% av igångsättningarna de första tre åren, och för småföretag är värdet 32%.

Typer av startuppdateringar

Det finns flera olika kriterier för att vissa typer av liknande företag sticker ut. På grund av den vetenskapliga intensivgraden finns nystartade företag baserade på högteknologiska och traditionella organisationer. Den första inkluderar affärsmöjligheter byggda med hjälp av nya vetenskapliga upptäckter, men det senare kräver inte att man skapar en innovativ idé. Det finns en annan klassificering, så de skiljer sådana typer av start-ups:

 1. En fråga om allt liv . Många har organiserat sitt eget företag, med utgångspunkt i deras hobby, som så småningom börjar ta med pengar.
 2. Målet är anrikning . I det här fallet är i första hand de lovande riktningarna på marknaden, och inte ägarnas intressen. Huvudmålet är företagets snabba tillväxt.
 3. Familjebolag . Sådana organisationer är små och deras huvudsakliga skillnad är unik. Detta inkluderar till exempel en familjerestaurang eller ett privat hotell.
 4. Globala initiativ . Detta inkluderar områden som är ledande och täcker användare på global nivå.

Hur startar man en start?

För att förstå huruvida den föreslagna ideen kommer att vara efterfrågan och om den kommer att medföra vinst, är det nödvändigt att ta hänsyn till många detaljer. Det är viktigt att förstå uppstarten - vad det är, och du måste börja med att presentera hur det skapade företaget ska se efter 3-5 år med hänsyn till huvudegenskaperna. Därefter kan du gå vidare till bildandet av en affärsplan som bör innehålla huvudstadier av företagets utveckling: skapande, placering, marknadsföring, anställda, produktutveckling och distribution, potentiell vinst, eventuella förluster och så vidare.

Finansieringsstart är inte så viktigt som en idé som kan vara unik eller lånad från väst. Använd all information om att skapa ett företag som finns i olika källor, vilket kommer att skapa en unik produkt, inte en kopia av ett befintligt företag. Det är bäst att hitta följeslagare, men det borde inte vara mer än två. För att genomföra idén behöver du pengarinvesteringar och det finns flera alternativ för att få investeringar.

Hur startar man en start?

När idén lanserades måste du tänka på hur man sprider den bland potentiella köpare. Framgångsrika startar är svåra att föreställa sig utan marknadsföring på Internet, så det är värt att börja med. Till att börja med måste du skapa konton från alla sociala nätverk och börja marknadsföra sidor. Du kan göra det själv, men för att minska tiden kan du kontakta specialföretag som tillhandahåller liknande tjänster. Det finns andra tips som hjälper till att starta en start:

 1. Skrivning och placering av reklamartiklar. För att göra detta rekommenderas gradvis, efter reaktion och återkoppling av människor:
 2. För marknadsföring är det viktigt att välja rätt trafikkälla för webbplatsen.
 3. Skapande och lansering av kontextuell annonsering.
 4. Få användbara bekanta och särskilt bland journalister.

Startups med minimala investeringar

För att öppna ditt företag och börja tjäna pengar är det inte nödvändigt att göra stora investeringar. I världen kan du hitta ett stort antal exempel när en unik idé blev grunden för ett populärt företag. En start utan budget kan öppnas av alla, viktigast av allt, för att hitta en lämplig riktning. Till exempel är kulinariska sfären vanligt, så många organiserar mini bagerier, restauranger och konditorier i köket, diskar för export. Andra alternativ för nystartade företag med minimala investeringar: virtuella tjänster och produktion av unika saker med egna händer.

Investera i nystartade företag

Det är inte lätt att söka efter en person eller ett företag som gör en investering i en start-up-verksamhet. Du måste välja en investerare med sinnet, för vilket du kommer att överväga flera regler. Av stor betydelse är personlig kompatibilitet, eftersom det är nödvändigt att hitta gemensam grund med en person. Det är viktigt att välja väg för vidare samarbete, det vill säga om investeringen kommer att vara en gång eller inte, om investeraren har rätt att delta i företagsledningen och så vidare. Var noga med att fråga om den potentiella investeraren har gjort investeringar i nyetableringar tidigare och i vilka. Det är viktigt för en advokat att delta i undertecknandet av handlingar.

Var kan man hitta en investerare för en start?

Det finns två huvudriktningar i sökandet efter personer som är redo att göra investeringar. Den första regeln är regeln om tre F (familj, vänner och dårar), det vill säga du kan hänvisa till släktingar, vänner och dårar. Den andra riktningen innebär att man söker investerare för att starta bland dem som investerar i olika projekt, till exempel kan det vara banker eller medel. Det är viktigt att närma sig sponsorns urval, eftersom det inte bara beror på framgångsrik lansering av företaget utan också på vidare arbete.

De mest framgångsrika nystartade

Den moderna ekonomin i landet tar nödvändigtvis hänsyn till framgången med projekt som skapats från början. Det finns många startups som tar med miljoner av sina arrangörer:

 1. Ett exempel är online- Uber- taxistjänsten, som genererar en vinst på 20 miljoner dollar per vecka.
 2. De mest intressanta startarna är ofta kopplade till turism, till exempel gör Airbnb- tjänsten människor snabbt boende i olika delar av världen, adresserar ägare, inte byråer.
 3. Kostnaden för detta projekt är 10 miljarder dollar. Ett annat exempel är Dropbox- systemet (10 miljarder dollar).

Bästa Starta Böcker

Tyvärr lyckas inte alla nykomlingar få fotfäste i den här sfären och i de flesta fall leder en unik idé till misslyckande. Detta beror på det faktum att väldigt få människor verkligen förstår uppstarten - vad är det, och bristen på erfarenhet spelar en viktig roll. För att minimera risker rekommenderas att du får kunskaper och färdigheter inom detta område innan du organiserar ditt företag och för detta ändamål kan böckerna om uppstarten inte passa bättre.

 1. Uppstart G. Kawasaki . Författaren är en av grundarna till Apple. Boken undersöker viktiga aspekter av företag och ledning. Råd är rätlinjiga och stöds av fakta.
 2. Starten. Referensboken till grundaren S. Blank och B. Dorf . Läsaren erbjuds en steg-för-steg-instruktion om hur man skapar en framgångsrik verksamhet. Rådgivning från erfarna proffs hjälper till att undvika misstag.
 3. Uppstart utan budget M. Mikalovits . Författaren, med sina rekommendationer och exempel, övertygar läsare att verksamheten kan skapas i alla situationer och med någon budget. För framgång är oskadlig tro och hårt arbete viktigt.