Hur bli av med ingrown hair?

Eventuella metoder för depilering eller hårborttagning leder till ingrown hairs. Detta orsakar många olägenheter, både estetiska och fysiska, och kan också orsaka ett antal komplikationer. Det finns flera sätt hur man kommer av med ingreppade hår och förhindrar utseende av hudirritation, dess infektion, utveckling av inflammatoriska processer.

Hur man hanterar ingrown hair?

Detta problem uppstår på grund av att epidermis över grödomzonen gropar och inte avskalar. Som ett resultat är sebaceouskanalen täppt ihop med follikeln, och hårväxten sker under huden.

För att undvika denna situation rekommenderar dermatologer och skönhetssalonger att följa sådana regler:

  1. Innan proceduren för avlägsnande av oönskat hår måste någon av teknikerna noggrant rippas ut.
  2. Använd en speciell skrubb med grovt dispergerade partiklar några dagar före hårborttagning eller avhärdning, istället för att du kan applicera en hårdull, till exempel från agave.
  3. Om du föredrar rakning är det viktigt att applicera lämpliga kosmetiska produkter (gel, skum) på huden.
  4. Efter hårborttagning smörj huden med närande och fuktgivande krämer, mjölk, lotion.
  5. Utför peeling minst 2 gånger i veckan.

Ovanstående tips hjälper till att förhindra utseende av ingroppade hår efter shugaring, rakning, användning av epilatorer och vax. Det är också viktigt att komma ihåg den dagliga fuktningen av huden, så att epidermis inte grovdar, och cellerna uppdateras snabbare.

Hur man tar bort ingrown hairs?

Om du misslyckades med att varna den beskrivna defekten kan du försöka bli av med problemet själv eller kontakta befälhavaren.

I salonerna mot ingrown hair används 4 metoder:

Hemma är kaffe skurning bra. Det räcker att blanda en liten mängd naturgrön råvara med honung och göra en snygg massage med problemområden. På bara 2-3 proceduren i hudtillståndet kommer att förbättras avsevärt.

Salicylsyra från ingrown hår ger en peeling effekt. Kosmetologer rekommenderar att man använder alkohollösning till de drabbade områdena, lämnar i 10-15 minuter. Efter proceduren är det nödvändigt att fukta huden, eftersom produkten kan överdriva det och förvärra problemet.

Enligt recensioner av kvinnor är en blandning av pulver av badyaga mycket effektiv. Det måste spädas ut med vatten och appliceras på de invändiga områdena. Efter 5 minuter kan du tvätta av masken. Vid användning bör försiktighet utövas, eftersom badyaga är en ganska aggressiv substans.