Hur bestämmer du vilken typ av ansikte?

"Jag undrar vilken typ av ansikte jag har?" - en sådan idé besöker var och en av oss senare eller senare. Och inte bara intressant, men behöver bara ägna några minuter för att bestämma typen av personer. Och hur annat att följa rekommendationerna från makeupartister och frisörer som börjar alla sina råd med frasen: "Om du har en sådan typ av ansikte, då ..."? Men av någon anledning berättar de inte hur man korrekt identifierar denna typ. Men sedan spenderar vi tid framför en spegel som plågas av frågan "Vad är min typ av ansikte, hur man definierar det?".

Om du har en tillräckligt utvecklad fantasi kan du bara stå framför en spegel och plocka upp den geometriska figuren som ser ut som ditt ansikte är ovalt. Men ofta finns det former av en person som inte passar in i geometriska definitioner, och att de klassiska namnen på ansikte typer inte kommer att vara överflödiga heller. När allt kommer omkring arbetar sminkspecialister och frisyrer oftast på dem.

Bestämning av ansikte

Det finns 7 typer av ansiktet ovalt: rund, oval, rektangulär (långsträckt), fyrkantig, diamant, hjärta, triangel. För att få svar på frågan om hur du kan ta reda på vilken typ av ansikte jag har, låt oss arma stora (hela ansiktet och nacken ska passa in i den) med en spegel, linjal och några minuter. För att få färre möjligheter att gå vilse bland ansiktsyperna, begränsar vi sökningen till 2-3 kategorier. För att göra detta måste du klara ett litet test, följ stegen nedan.

  1. Vi kammar hela håret så att ansiktet är helt öppet.
  2. Vi mäter ansiktets längd från hårväxten på pannan till hakens spets.
  3. Det resulterande värdet divideras med 3, vi kommer ihåg det här resultatet - värdet av A.
  4. Vi mäter avståndet från hakens spets till näsens botten, detta värde är B.
  5. Jämför nu båda värdena. Om:

Nu när du har bestämt dig för den kategori som ditt ansikte tillhör, återstår det att läsa beskrivningar av de typer av ansiktsvalor som motsvarar de erhållna resultaten. Inte nödvändigtvis exakt alla egenskaper kommer att sammanfalla, men din form kommer att vara en med vilken det finns det största antalet sammanfall.

Egenskaper hos ansikte typer

Runda: Ansiktets bredd är ungefär lika med längden och den bredaste delen är kinderna. Ansiktsegenskaperna är släta, mjuka.

Oval: ansiktets längd är 1,5 gånger bredden, ansiktsfunktionerna är perfekt symmetriska och släta.

Kvadrat: Bredden på kindbenen och pannan är ungefär lika med hakans bredd, ansiktsegenskaperna är skarpare och skarpa.

"Almaz": breda kindben eller whisky, smal och kort panna, skarp haka.

Rektangulär (långsträckt): Whisky och haka är ungefär på samma linje. Typen som helhet liknar torget, men här är ansiktets längd mycket större än bredden.

"Hjärta": ansiktet smalnar till spetsig haka, men till skillnad från ansikte typ "diamant" och panna och kindben är breda, ungefär samma storlek.

"Triangle": smal panna, ansiktet ökar gradvis till hakan.

Tja, du vet nu vilken typ av ditt ansikte som betyder att du kan bilda din bild korrekt för att bli ännu mer attraktiv. Och var inte uppmärksam på uttalanden om att den ideala typen av ansikte är ovalt. Ja, makeupartister och frisörer anser det vara så, men bara för att det är det enklaste att arbeta med en sådan person. Faktum är att det inte finns några idealer, och du kan se attraktiv med någon form av ansikte. Tro mig inte? Vad tycker du, vilken typ av ansikte har den erkända skönheten Angelina Jolie, försök att bestämma. Är det verkligen en oval? Men nej, ansiktsformen för denna skönhet är fyrkantig. Så det finns mindre sorg över inkonsekvensen hos andras idealer.