Mask för hår från gräddfil

Gräddfil är inte bara en välsmakande och hälsosam matprodukt, utan också en utmärkt, effektiv lösning som används i kosmetologin för hårvård. Med gräddfil kan du snabbt och enkelt förbereda hårmaskor, vars vanliga användning ger bra resultat och hjälper till att klara många hårproblem.

Vad är användbart för hårmask med gräddfil?

Denna värdefulla fermenterade mjölkprodukt innehåller vitaminerna A, B, C, E, H, PP, liksom mineraler och spårämnen (kalium, magnesium, järn, zink, jod, fluor etc.), organiska syror och fetter.

Användningen av gräddfil för hår bidrar till:

Recept för hårmaskor med gräddfil

  1. Mask för försvagat och bräckligt hår: Blanda 100 g gräddfil, äggula, en matsked av ricinus och olivolja. Fördela masken längs hela längden av håret och lämna i 1 timme.
  2. Mask mot håravfall: två matskedar gräddfil för att kombinera med en piskad äggula, liksom honung, konjak och ricinolja, tagit en matsked. Masken gnuggar i hårbotten och fördelar sig till hela håret, lämnar att handla i två timmar.
  3. Mask som accelererar hårväxten: Blanda en matsked gräddfil med samma mängd senapspulver som tidigare har utspätts med varmt vatten till läget och även med en matsked av burdockolja och tre äggulor. Applicera på hår och hårbotten, skölj efter 15 till 20 minuter.
  4. Fuktgivande mask för övertorkat hår: rör i blandaren en frukt av avokado, två matskedar gräddfil och en matsked olivolja. Applicera blandningen på fuktigt hår och låt det gå i 40 minuter.
  5. Mask för att stärka håret och eliminera mjäll: blanda tre matskedar gräddfil med en äggula och en tesked honung, lägg till tre matskedar buljong med burdock-grundstammar och näsblad (buljongen bereds med 1 ss råmassa per 100 ml kokande vatten) och 5 droppar tea-eterolja. Applicera masken på håret, gnugga i hårbotten, i 20 minuter.
  6. Nourishing hårmask: kombinera en matsked gräddfil med en mogen banan försiktigt maldad i en mixer, en tesked honung och en äggula. Applicera på hår, skölj efter en timme.
  7. Regenererande hårmask: rör om tre matskedar gräddfil med en matsked av burdockolja och en tesked honung, tillsätt 50 g blå lera och blanda noggrant. Applicera blandningen på hårbotten och håret, lämna i en halvtimme.

Funktioner av användningen av hårmaskar med gräddfil

Masker för hår med gräddfil rekommenderas för normalt, torrt och skadat hår. För att förbättra tillståndet av försvagat hår av en kombination eller fett typ, bör sur grädde, som används för masker, spädas i hälften med skummad yoghurt eller mjölk.

Gräddfil bör användas fräsch, naturlig, helst hemlagad, med en genomsnittlig fetthalt (15-20%). Förberedd mask ska appliceras på håret omedelbart, värma upp det i ett vattenbad till en temperatur av 35 - 40 ° C.

Efter applicering av masken på håret för bättre absorption av näringsämnen rekommenderas att täcka håret med en plastfolie eller att lägga på en speciell keps och linda den med en näsduk eller en handduk på toppen. Efter maskens utgång ska den tvättas av med varmt vatten med ett schampo.

Masker för hår från gräddfil applicera en till två gånger i veckan, beroende på hårets skick och behov.