Golvplattor PVC

Många vägrar att köpa linoleum på grund av utseendet på en synlig defekt, det behöver ändras helt eller för att maskera skadorna från möbler. Tillverkare tog hänsyn till denna nyans och släppte golvplattor PVC, vars sammansättning är helt identisk med linoleumrullen. Den enda skillnaden är att vinylplattan skärs i kvadratiska eller rektangulära delar, vilket gör det mycket lättare att lägga den på golvet. Vid skador kan det skadade fragmentet tas bort och ersättas med en ny modul.

Tegelstruktur

Modulärt golv av PVC består av fyra lager, var och en är ansvarig för en separat funktion:

  1. Bas (stabilitet och styrka av materialet);
  2. Steklovolokno (stabiliserar produktens dimensioner, ger nesminaemost kakel);
  3. Dekorativt lager (ger produkten en karakteristisk färg eller textur);
  4. Skyddande polyuretanskikt (ger glidande egenskaper, skyddar mot repor).

På sidorna av plattan finns det lås, som "svällhals", "nejlikor" eller med en T-form. Vissa produkter har också en självhäftande bas, vilket förenklar läggningen.

Rekommendationer för läggning

PVC-plattor avser golvbeläggningar som kan läggas på olika ytor, vare sig betong, kaklat golv eller trägolv. Innan du börjar installera, rengör och avfett golvet noggrant och, om nödvändigt, dammsuga det. När förberedelserna är färdiga kan du börja lägga. Först måste du limma "fyrens kakel", som bestämmer golvets mitt. Mittlinjen kan springa parallellt med sidoväggen eller beräknas med hjälp av en beräkningsmetod. Resten av plattorna måste läggas i enlighet med axeln. Varje läggd rad ska rullas med en gummivals och torkas med en gummibampa. Observera att golvet endast kan tvättas efter 24 timmar och ta med möbler på 48 timmar. För att skydda golvbeläggningen från trycket, lim på benen på möbelfodret.

Var kan jag använda den?

Golvplattor PVC är idealiskt för kök, badrum och hall. På grund av den stora längdkapaciteten är golvet i dessa rum tungt lastat och vinylplattor är mycket resistenta mot fysisk försämring. Dessutom kan den användas i idrottshallar, produktionsanläggningar och kaféer.