Förbereder ett polykarbonat växthus för vintern

Växthusmetoden för odling av grönsaker och bär är mycket vanligt. Gradvis förlorar glas- och filmvarianten sina positioner, men polykarbonatprodukter blir allt populärare. Jämförelsevis billigt, men mycket hållbart material vann erkännande av lastbilsbönder. Men inte alla användare av sådan utrustning vet hur man förbereder ett växthus av polykarbonat för vintern.

Hur man förbereder marken i växthuset för vintern?

Innan vi hanterar växthusets bearbetning, rekommenderar vi att vi startar någon lastbil inte från byggnaden själv, men från marken. Först och främst är det nödvändigt att avlägsna växtrester från markens torra toppar av växter, rotgrödor, ogräs. Det är viktigt att ta bort alla gröna som växer mellan utkanten av sängar och leder, så att det organiska inte leder till utveckling av svampar och sjukdomar under nästa säsong.

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att jorden desinficeras . Ytan kan behandlas med kalk- eller dolomitmjöl, som är sur, där mikroorganismer utvecklas framgångsrikt, görs alkaliska. Ett annat alternativ är att förbereda en lösning av järnvitriol och stänk jordens yta i ett växthus. För detta ändamål kombineras 200-250 g material och löses grundligt i tio liter vatten.

Dessutom finns det en rekommendation att ta bort jordens översta lag (5-6 cm), vilket kommer att bidra till att förebygga utvecklingen av sjukdomar och skadedjur.

Hur man bearbetar ett växthus för vintern?

När jorden bearbetas i växthuset förbereder vi växthuset för vintern. Det första du behöver göra är att ta bort från polykarbonatbeläggningen och byggandet av banalt smuts. I en hink med vatten, förbered en tvållösning och avlägsna smuts med en mjuk trasa eller trasa. Använd inte en stel borste eller metallnät, vilket kommer att skada beläggningen. Skölj försiktigt hörnen, ta bort spindelvävna, aspenna. Efter tvätt, öppna växthuset för ventilation och torkning.

Efter rengöring rekommenderar vi dig att använda den sk svavelsyrabenen. Den är installerad på en metallbas och försiktigt antänds. Växthuset måste vara helt stängt, så att alla ytor behandlas med svaveldioxiden som släpps, vilket är ett utmärkt förebyggande av mögel och svampsjukdomar. Utkastet kommer att producera gas inom en timme. För effektivitet att öppna ett växthus är dock inte tidigare än en dag. Luftning bör spenderas några dagar.

Många ägare av hotbeds vet inte huruvida man ska stänga polykarbonat växthuset för vintern. Men under den kalla perioden bör dörrar och fönster stängas så att starka vindstrålar, tillsammans med snödrift, inte skadar konstruktionen. Ja, och om stridshundar eller katter bör inte glömmas bort. Det är emellertid inte nödvändigt att glömma systematisk ventilation i ett växthus på vintern, till exempel när det inte finns någon kondens inuti tinningen. Öppna bara dörrar och fönster i växthuset från tid till annan.

Sköter om ett växthus av karbonat på vintern

Trots det faktum att polykarbonat anses vara ett starkt material, snö på vintern är bättre att rengöra från ytan av ditt växthus. Det är inte ovanligt för fall då tunga snöfallar och i frostbetingelser förstörs eller deformeras polykarbonatskiktet. Ibland böjs även metallens stöd av strukturen. Vid smältning av snö kan dessutom tjocka isskorpor bildas, vilket också är farligt för ett kolvätehus.

Rengör snön med en kvast eller något slags träverktyg. Metallanordningar kan skada ytan på materialet.

Förresten kan de utfällningar som rensas från "taket" överföras till insidan av växthuset. Så ett skikt av snö kommer att skydda jorden från att frysa i svåra frost och bli en utmärkt källa till fukt på våren.