Fashion of the 16th century

1600-talet i Europa förde en stor mängd nya produkter till den globala modeindustrin. Lusthet, volym, oväntade kombinationer av skärningar och nedskärningar, hals i mäns mode, skor med fyrkantiga näsor och otrolig popularitet hos olika parfymer - det här var det 16: e århundradet i Europa. Samtidigt i Ryssland förvärvade enkelheten och formen av pojkarnas kläder en speciell spektakulärhet och rikedom av dekorativa dekorationer. Sådana outfits gav figuren en prakt och majestät.

Historia av mode på 1500-talet i Ryssland

Ryssland har stora områden. På dess expanses bor ett stort antal folk med olika traditioner och folkdräkter. Så i norra delen av landet sprids en tröja, sarafan och kokoshnik , och i sydskjortan, kichka och kjol-poneva.

Men du kan fortfarande utse en slags vanlig rysk kostym. Det här är en lång skjorta, svängande sarafan, kokoshnik och vävda skor. Den raka snittet var övervägande, undertröjan var lång och nådde sarafanens kant. Manlig kostym var inte särskilt speciell. En lång skjorta från en homespun tyg - till mitten av låret, ibland till knäna och portarna - smala, tätt passande ben, från den randiga duken. Det fanns inga fickor, och överdelen av hans byxor var bunden med en sladd eller rep. Det bör noteras att kvinnans mode från det 16: e århundradet i Ryssland är praktiskt taget frånvaron av skillnader i klädstilen för bönder och adelsmän.

Modeshistoria i det 16: e århundradet i Europa

Först och främst är det nödvändigt att säga att detta är renässans epok. Parfymer har helt ersatt hygieniska förfaranden, till följd av strikta kyrkliga föreskrifter och ett förbud mot användning av bad.

I Frankrike är de lösa ärmarna av camisolesna dekorerade med skär, och herrtröjor och blusar sys från halsen. Sedan 1540 erövrade spansk styvhet Europa. Höga krage, tätt knäppta blusar, män har svärd på sina sidor. Endast Venedig var långt ifrån: frodiga klänningar, blont hår och otroliga skor, vilket ökar tillväxten av unga damer med 30 centimeter.

Som du kan se är kvinnornas mode på 1500-talet ganska mångsidigt, ljust och till och med ganska oväntat.