En stark hosta hos ett barn på natten - vad ska man göra?

Hosta är ett av de vanligaste symptomen på ett antal sjukdomar. Det förekommer hos människor i olika åldrar, inklusive ofta hos barn. Vanligtvis är mödrar relativt lugna över detta symptom och vet i många fall hur man ska agera. Men det finns situationer när föräldrar kan bli förvirrade och till och med vara rädda. Vanligtvis händer detta när en stark attack av hosta inträffar hos ett barn på natten. Ångest är inte förgäves, för att ett sådant tillstånd kan vara full av konsekvenser. Så de falska groatsna kan börja. I alla fall kan attacken orsaka andningssvårigheter. Därför behöver föräldrarna veta vad man ska göra om barnet hostar hårt på natten.

Orsaker till anfall

Ring så obehagligt symptom torr luft i rummet, liksom några främmande luktar. En obekväm hållning under sömnen kan också orsaka hosta. Fortfarande kan det vara en allergisk reaktion på sängkläder, till exempel på dunfötter.

Om ett barn har en stark, våt hosta på natten utan temperatur kan detta vara ett tecken på resterande fenomen som bronkit. Men det är möjligt om barnet under senare tid har varit sjuk med denna sjukdom. I ett annat fall måste du leta efter en annan anledning. Det är nödvändigt att utesluta astma, eftersom det kan börja med sådana symtom.

En svår torrhosta på natten hos ett barn kan indikera problem med halsen, luftstrupen. Det kan vara en trakeit. Efter att ha lärt pertussis i sex månader kan barnet hosta på natten. Anfall kan skrämma en bebis, vilket leder till hysterik och rädsla. De åtföljs ofta av stark svettning, andningssvårigheter.

Barnet hostar hårt på natten - hur man hjälper?

Det är viktigt att läkaren hittar den verkliga orsaken till problemet. Läkaren kommer att fråga om symtomen på hosta. Till exempel kan det åtföljas av mukosalt ödem, hes röd, oregelbunden temperatur. Från alla dessa nyanser kan diagnosen bero på. Först därefter kommer specialisten att kunna skriva ut de nödvändiga förberedelserna.

Det är dock användbart för föräldrar att veta hur man stoppar en stark hosta hos ett barn på natten. Först och främst bör du ta hand om luftfuktigheten och renheten i rummet. Var noga med att göra regelbunden rengöring. Det är också användbart att installera en luftfuktare i rummet.

Om det finns en nebulisator i huset, kommer inandning med saltlösning att underlätta tillståndet. Med mukosalt ödem kan du ge en antiallergisk sirap.

När ett barn har en stark hosta på natten före kräkningar kommer spasmen att ta bort No-shpa. Barn under 6 år är en halv tablett. När barnet lugnar sig ner, kan du sätta honom i sömn igen.

Ibland uppstår anfall mot bakgrund av förkylning. I det här fallet måste du tvätta näsan med saltlösning innan du lägger dig i sängen. Efter denna procedur måste du droppa näsan med vasokonstriktiva droppar. Du kan också använda "Protargol" .

Föräldrar som tycker om att göra, om ett barn har en stark hosta på natten, kan du också ge dig råd att övervaka ställningen där barnet sover. Det är bättre om han är på sin sida.

Vissa folkrättsmedel kan också komma till räddning:

Lugna en stark hosta hos ett barn på natten hjälper ett sådant verktyg som bränt socker. Han lindrar väl spasmer. För att laga mat måste du värma upp en sked socker och tillsätt sedan vatten. Gör detta omedelbart före användning.