Dzhungar hamstrar - reproduktion

Dzhungar hamstrar är ett utmärkt val för de ägare som vill engagera sig i avel av gnagare, eftersom reproduktionen av dessa djur i fångenskap förekommer ganska enkelt. Dzungariks trivs bra med barn och vänder sig snabbt till händerna. Dessa djur behöver en partner, eftersom de är familjehamstrar, bör du överväga när du köper ett husdjur. Ensamhet och brist på petting befälhavaren kan leda till det faktum att husdjuret är vildt.

Hur odlar djungar hamstrarna?

Om du bestämmer dig för att ha ett par jungariks, bör du tänka på sina avkommor. Vissa uppfödare rekommenderar inte att du håller mer än ett djur i buret, eftersom de kan kämpa för territoriet, men det händer ofta att båda gnagare bor i samma hus tyst och höjer barn. För detta behöver de vara vana gradvis. Men bäst av allt, om du förvärvar små djungar, så är de mer benägna att vänja sig vid att leva tillsammans.

Sexuell mognad i denna art av hamstrar uppträder vid 1-2 års ålder. Men par dem bättre senare, när kvinnan redan kan ta hand om sina barn. I det här fallet borde det vara 3-4 månader gammalt. Hemma kan jungar hamstrar födas året runt. I skålen kan det finnas mellan 1 till 11 barn. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att redan 4 veckor efter det att ungarna föddes är det nödvändigt att kvitta på könsbasis.

Kvinnor bär sina avkom omkring 18-22 dagar. 24 timmar efter födseln och födelsen av små dzhungar hamstrar är honan redo för befruktning. För att hålla avkomman, försök att skapa en lugn atmosfär för mamman. Rör inte huset med sina barn, där hon födde. Ta inte nyfödda i dina armar, eftersom honan blir mycket aggressiv. Och om hon utsätts för stress och svält, kan hon till och med döda och äta hennes avkommor.

När du ser småblinda och nakna ungar, kommer du omedelbart att älska dem. Dzungar hamstrar kommer inte att göra dig uttråkad, och uppfödning av dessa djur kan till och med bli en del av ditt liv. Om du vill bygga upp barn är det viktigaste att de kommer i goda händer. Därför bör du titta på dina husdjurs framtida ägare.