Diskmaskiner - dimensioner

Om du inte gillar diskmedel behöver du bara en diskmaskin på gården, men det är upp till dig att bestämma hur mycket det kostar för att installera det. Hur man väljer dem korrekt i din speciella situation, kommer vi att vägleda dig i det här materialet.

Varianter av storlekarna på diskmaskiner

Så vad är storleken på diskmaskiner? För närvarande erbjuder tillverkarna sina kunder endast tre storlekar. Standardstorleken är 60х60х85, storleken är smal 45х60х85 och kompakt 45х55х45. Det bör noteras att storleken ofta direkt beror på uppsättning funktioner, ekonomi och kvalitet på de tvättade rätterna. Det är särskilt viktigt att välja rätt dimensioner när man köper en integrerad diskmaskin. Låt oss nu titta på var och en av dimensionerna för denna enhet separat för att bedöma deras fördelar och nackdelar.

Är det en stor eller liten diskmaskin?

  1. Standard diskmaskinen är 60x60x85. En sådan maskin är meningsfull att förvärva stora familjer, bestående av fler än fyra personer. Tänk dig att enheten på en gång kan tvätta från 10 till 14 uppsättningar diskar! Således är det möjligt att enkelt eliminera konsekvenserna av en liten fest för ett samtal. Det bör omedelbart noteras att sådana maskiner är de dyraste av alla, men samtidigt är de de mest ekonomiska, vilket är viktigt på lång sikt. Deras prestanda är enorm, diskmaskiner med övergripande dimensioner tvättar disken bäst, har den största uppsättningen av de mest olika alternativen. Vissa modeller kan köras vid halvlast i ekonomiläge. Den inbyggda diskmaskinen kan också ha så stora dimensioner, men för detta bör ditt kök vara helt enkelt stort.
  2. De mest populära storlekarna på diskmaskiner, som anses vara de mest lämpliga, är dimensionerna 45x60x85. De kan installeras i nästan vilken köksuppsättning som helst, och de behåller de flesta av funktionerna i diskmaskiner av standardstorlekar. Enda nackdelen är att de tvätta disken lite värre än sina stora motsvarigheter. Deras makt är tillräckligt för att tvätta sex till åtta uppsättningar diskar per person per tvätt. Men diskmaskinen har ändå de optimala dimensionerna för installation, eftersom det är önskvärt att installera det på vänster eller höger sida av diskbänken. Fördelen är att den är monterad utan problem, även om diskbänken ligger precis i kökshörnet.
  3. Diskmaskinen med minsta dimensioner (45x55x45) är lämplig för små kök. Det kommer att vara bekvämt att placera det på ett bord, ett köksskåp eller till och med ett hängande skåp. Fördelarna med denna design inkluderar dess kompakta och låga kostnader, men sådana diskmaskiner har den största vattenförbrukningen, extremt en begränsad uppsättning funktioner, och baserat på detta och kvaliteten på rengjorda rätter har de lägsta. För att uppnå en tillfredsställande renhet av plattorna är det vanligtvis nödvändigt att starta tvättcykeln upprepade gånger.

Som du kan förstå, har varje typ av moderna diskmaskiner ett antal fördelar och nackdelar, men jag vill notera att om ditt val endast baseras på hur mycket pengar du är villig att betala för den här enheten, är det rimligare att ge lite pengar eller köpa på kredit lämplig modell. Om din familj är stor (4 eller fler medlemmar), då köper en liten diskmaskin irrationell, eftersom kostnaden för vattenförsörjningen kommer att hoppa till en höjdhöjd. Det är där storleken verkligen spelar roll.