Arbor för självhushåll

En bra sommar lusthus i en förort dacha, byggd med egna händer, kan göra fritidsaktiviteter i naturen många gånger mer bekväm. Denna konstruktion är väldigt lätt att bygga upp och kostnaden för arbeten är inte hög. Dessutom är det lätt att stänga från vind och regn, och även att utrusta ett bord och bänkar. Ett viktigt faktum är att liknande konstruktioner är av olika typ och design. Beroende på huvudstaden och fantasin kan lusthuset byggas av järn, trä, polykarbonat , glas, i form av en trådstruktur, täckt med gröna vinstockar. Därför tjänar sådana byggnader inte bara som ett bra ställe att koppla av, men kan också dekorera villaområdet med sin ursprungliga design.

Hur bygger man ett lusthus på dacha med egna händer?

 1. Det mest populära materialet för att bygga arbors är ett träd. Det är inte önskvärt att installera en trästruktur helt enkelt på marken, det är nödvändigt att utrusta grunden. Det enklaste sättet är att använda stiftelsens kolumnära typ som grundval.
 2. Du behöver inte helt justera området under grunden för denna typ. Antalet kolumner beror på byggnadens storlek och antalet stockar, vanligtvis vid tillverkning av små arbours för att ge egna händer tillräckligt 9 stycken.
 3. Basens skelett är gjord av en stång, på dockningsplatser impregnerar träet med harts eller andra antiseptika.
 4. Vi borrar hålen för fästorganen och förenar de nedre delarna av ramen med skruvarna.
 5. Lags vi har längs byggnadens omkrets och en för fästningen i mitten, så att strandpromenaden inte böjer sig. Under dem på pelarna sätter vi ruberoid för vattentätning.
 6. Vi installerar vertikala rackar av strukturen.
 7. Vi monterar ställen med hjälp av ett hörn och självgängande skruvar.
 8. Vi förbinder de vertikala detaljerna överst och i mitten med staplarna. Utan dessa element kommer inte ens ett litet lusthus, byggt av sig själv i din dacha, att vara tillräckligt starkt. Dessutom kan horisontella element installerade i rätt höjd, fungera som en ledstång.
 9. Återigen använder vi hörn och skruvar i vårt arbete.
 10. Taket är utrustat med taklagring.
 11. Det är möjligt att göra ett tak av olika konfigurationer, men vi föredrog en enkel ensidig design med en liten sluttning.
 12. Det enklaste sättet är att göra egna händer ett sommarhus i ett hus med ett tak av vanligt skiffer eller en enkel och praktisk onduline.
 13. Vi lägger en styrelse med ett starkt golv.
 14. Alla trädelarna i pergolan bryts av färg.
 15. Ytterligare skydd mot vinden ger en målad kartong från spånskiva, plywood, plastplåt eller metall. Byggnaden av gazebos för dacha är klar.