Antibiotika med adnexit

Behandling av ovarieinflammation, i medicin kallad adnexit, är svår att föreställa sig utan antibiotikabehandling. Men inte varje kvinna som lider av adnexit ska ordineras antibakteriella läkemedel. Om vilka antibiotika som ska dricka med adnexit och det är värt att de ska dricka alls, kommer att höra i vår artikel.

Akut och kronisk adnexit - symptom och behandling med antibiotika

Orsaken till inflammation i äggstockarna är penetrationen av infektion genom äggledarna. Processen börjar vanligtvis akut:

Om du inte startar behandling under denna period eller misdirectar det, kan akut adnexit fortsätta i kronisk form, och det kan vara mycket svårare att behandla än akut. Den kliniska bilden av kronisk adnexit raderas, och symtomen manifesterar sig under exacerbationsperioden (med stress, nedsatt immunitet). De beskrivna symtomen talar om bakteriell etiologi av adnexit, vilket kräver att antibiotika utses.

Vilka antibiotika ordineras för adnexit?

Behandling av bakteriell adnexit utförs med antibiotika med ett brett spektrum av verkan. Om hur du behandlar adnexit med antibiotika kan du bara berätta för läkaren, på grund av den korrekt valda dosen och behandlingens längd beror på framgången med behandlingen.

Antibiotika ordineras i form av tabletter, suppositorier och pricks med adnexit, varaktigheten av behandlingen är 10-14 dagar. Fördelen ges till cephalosporiner av den tredje generationen (Ceftriaxone, Emsef, Cefogram) och fjärde generationens fluorokinoloner (Gatifloxacin). För terapi är det lämpligt att tillsätta immunostimulerande medel, antiinflammatoriska läkemedel, antimykotiska och analgetika.

Inte mindre viktigt är utnämningen av probiotika (Bifiform, Lactovit, Yoghurt i kapslar) för att undvika intestinal dysbios från att ta antibiotika. Efter minskning av inflammatorisk process föreskrivs fysioterapiprocedurer (elektrofores, amplipulser).

Således undersökte vi vilka antibiotika som behandlade adnexit. Men det bör förstås att syftet med vår artikel är att introducera kvinnor till den särdrag av adnexitbehandling, men det är inte i något fall en rekommendation för självständig behandling. Om du upplever symptom, bör du kontakta din läkare.