Vad matar du korallen?

Papegoja Papegoja är ett ganska populärt fjäderfä. När allt kommer omkring i dessa papegojor är det omöjligt att inte bli kär - de är så underbara och sällskapliga, som verkligen blir fulla medlemmar i familjen. Men för att fågeln ska kunna känna sig väl i fångenskap, växa frisk och ha en klar fjäderdräkt, är det nödvändigt att veta hur man korrekt matar papegojan till korallen.

Vad ska mata en papegoja till en corolla?

Den naturliga näringen av corella är mycket varierad och beror till stor del på säsongen. Därför måste fåglarna som lever i fångenskap välja den diet som bäst passar den naturliga kosten. Producenter av fjäderfäfoder har redan tagit hand om detta, och färdiga spannmålsprodukter har valts för korallens papegojaart. De innehåller hirs, havre, vete och andra korn, liksom frön av vilda örter. Dessa blandningar säkerställer intag av vitaminer "A", "B1", protein och fiber, vilket förbättrar matsmältningen, som är nödvändig för corelles. Men spannblandningar bör inte utgöra mer än 60 procent av den totala kosten hos fåglar. Dessutom bör papegojor kokta ägg, potatis, ris, samt frukter, bär och grönsaker. Under den varma säsongen är det nödvändigt att lägga i buret ungt gräs och skott av fruktträd.

Men med innehållet i dessa papegojor, borde du fortfarande veta vad kategoriskt du inte kan mata corolla. Så från deras kost är det nödvändigt att utesluta mejeriprodukter och sura mjölkprodukter, något stekt eller saltat. Foder inte papegojor från bordet, det här är fylligt med utseendet på olika sjukdomar .

Vad matar näsarna till hanarna?

Det finns situationer när föräldrarna av någon anledning vägrar fledglings. I det här fallet måste de foder ägarna till fåglarna. Men ungarna lär sig att äta fasta livsmedel bara om en och en halv månad. Och före den här tiden måste de matas från en tesked halvflödig babygröt, en mango och havreflingor. Med en sådan kost kommer kycklingarna att få de näringsämnen de behöver.

Att veta vad det är möjligt att mata corella och dess kycklingar är att det inte blir svårt att växa en utmärkt papegoja med utmärkt hälsa.