Turkos matta

Välja som golv av textil turkos matta, du måste handla noggrant, eftersom den här färgen kan vara både lugn och avkopplande och ljus och stämningsfull. Beroende på syftet måste du använda en eller annan av sin nyans, samtidigt som du inte glömmer kompatibiliteten med andra färger i rummet.

Turkosmattan i inredningen

En sådan intressant färg kan användas som en accent för rummet. Det passar perfekt in i många interiörer, speciellt om du kommer ihåg det nuvarande valet av texturer, färger, material för att göra mattor.

Idag är inredningen i turkosa nyanser inte längre en sällsynthet. Om du behöver en lugn atmosfär, kommer turkos hjälpa dig att skapa den, och en turkos matta kompletterar rummet för avkoppling, gör det ännu trevligare att koppla av från stress och svårigheter.

Ett tecken på att använda turkosmattor på golvet är att rummet ska vara tillräckligt rymligt och inte rottat med möbler. När det gäller specifika lokaler finns inga begränsningar för användningen av turkosmattor - det kan vara ett vardagsrum, ett sovrum, en plantskola, ett kök, en studie etc.

Kombinationen av turkos och andra färger i inredningen

Beroende på skuggan av turkos kan den kombineras med vissa färger. Till exempel passar en blek turkos matta perfekt in i rummet med persika-rosa, guldgula eller orange väggar och möbler.

Mer intensiv blå turkos är väl kombinerad med ljusrosa, röd, ocker, rosa korall, brons, brun och halm-beige färger.

Om du vill lägga en ljus turkos matta, se till att rummet är fyllt med samma ljusa nyanser - akvamarin, lila, silver, guld, rosa, gul och neongrön.