Thuja - reproduktion

Thuya är en dekorativ vintergrön växt, som kan vara både en buske och ett träd. Blev till våra breddgrader thuya från Östasien. Växten, som har en tjock tjock krona, är nu populär i många länder på grund av sin anspråkslöshet. Vård för tui är väldigt enkel, det är lätt att klippa, skapa nödvändiga arkitektoniska former. Tuyu planteras i industriområden, längs motorvägar, i parker, eftersom det har ett vackert utseende och rensar luften. Tyvärr kan olika former och arter av denna växt observeras endast i botaniska trädgårdar. På våra gator är det oftast en thuja western, som kännetecknas av hög uthållighet, anspråkslöshet och frostmotstånd.

För att gräva städerna är reproduktionen av thuya av stor betydelse. Den här pyramidformens pyramidform ger dig möjlighet att skapa från en krona någon fantasi landskapsdesigner. Av dessa skäl måste du veta hur man kompetent reproducerar thuya. Det kommer att bli intressant och till sommarboende. Metoder för reproduktion av de två är vegetativa och fröer.

Tui reproduktion av frön

Fröer sprider endast arter av thuja, för reproduktion av dess former passar det inte, eftersom de sålunda erhållna plantorna kommer att förlora sina dekorativa egenskaper. Jämfört med sticklingar, är avkom från thuya, erhållet från frön, mer hård. Den enda nackdelen - reproduktion av thuja frön tar från två till fem till sex år. Mogna frön i kottar, och för såning kan du bara använda färskt plockat och valt frö, förberedt på ett speciellt sätt. Ofta är det kvar i jorden från hösten för att bli härdat under snö.

Det är inte så lätt att sprida med thuja frön, som du vet. Till att börja med ska de uppsamlade konerna placeras på en varm plats. Om två eller tre dagar kommer de att öppna upp och ge frön. De ska blötläggas i 10 timmar i våt sand eller i vatten. Sedan sänks frön ner i marken, täckt med barr sågspån och täckt med sköldar från solen. I detta fall måste landet alltid fuktas.

Om ett och ett halvt år kommer du att kunna avgöra vilken typ av tillväxt du har, för att kolumnarna kan ge både kolumnar och globulära växter. Och ett år senare kan din växt ha en höjd på upp till 60 centimeter.

Reproduktion av thuja genom sticklingar

Ofta hemma utförs reproduktion av thuja av sticklingar, det vill säga vegetativt. Växtskärningar brukar på hösten. Innan du multiplicerar thuju sticklingar, i ett rum där plantan växer, är det nödvändigt att öka fuktigheten till 70%. Unga växter behöver också mycket ljus. För att göra detta måste locket vara transparent. Att processen med förfall inte börjar under värme och hög luftfuktighet, rummet ska ventileras.

För reproduktion av thuja sticklingar väljs likvärdiga femtio centimeter skott, som är väl rotade. ofta sticklingar är utvalda från barrträd, som har starka sidoskott. Sticklingar skärs eller avskiljs skarpt. Innan plantering av plantor i marken sänks de i vatten i två timmar, först avlägsnande av alla nålar från botten. För att undvika förfall bör resterna av nålar på sticklingar inte röra marken. Urklipp i marken är nedsänkta i två till tre centimeter. Marken måste bestå av lika delar av flodsand, gräsmatta och torv. För att befria substratet från skadedjur och bakterier desinficeras det med kaliumpermanganat.

Thuya utmärker sig i lojala, bördiga jordar i öppna områden. För en god tillväxt behöver unga växter frekvent vattning, liksom regelbunden befruktning av jorden. Under den första övervintringen bör thuja skyddas av varma granfiltrar.