Säker sommar för barn

Under sommarperioden spenderar barn i skolan och förskoleåldern mycket tid på gatan utan tillsyn av sina föräldrar, varför de utsätts för ökad fara. Men även vaksamhet av mamma och pappa hjälper inte alltid till att undvika de mest olika riskerna i samband med sommarlovens särdrag. Därför behöver du, när du skickar ett barn till gatan, prata med honom och identifiera de viktigaste punkterna som han bör uppmärksamma.

I den här artikeln kommer vi att berätta för dig hur du ska ordna ett samtal med dina avkommor om ämnet "Säker sommar för barn" och vilka föräldrar kan göra för att säkerställa maximal säkerhet för sin son eller dotter under skollov.

Memo "Säker sommar för barn i skolan och förskoleåldern"

Vid slutet av skolåret med barnet är det nödvändigt att hålla en förklarande konversation och utse de grundläggande reglerna om säkert beteende på sommaren för barn i skolan och förskoleåldern, nämligen:

  1. Ta aldrig i munnen okända bär och svampar. Försök introducera en son eller dotter med det maximala antalet kända ätliga svampar och bär före semestern och förklara för barnet att andra arter kan vara giftiga.
  2. Var försiktig med insekter. Berätta för ditt barn hur man ska agera korrekt, för att inte locka onödig uppmärksamhet hos vartor, bin och så vidare och även introducera honom till reglerna för första hjälpen till offer för en insektsbit.
  3. Skydda dig mot de skadliga effekterna av ultraviolett strålning. Förklara för barnet att solljuset kan vara skadligt, låt honom inte gå ut i sommarvärmen utan panama och lär honom hur man använder solskyddsmedel. Känn reglerna för första hjälpen i händelse av en solstråle eller en bränning kommer inte heller vara överflödig.
  4. Simma inte utan närvaro av ett antal vuxna. Låt aldrig barn gå till en damm eller sjö ensam, även om det sväller med självsäkerhet.
  5. Rid inte rullskovlar eller cyklar utan skyddsutrustning. Var noga med att köpa den kompletta uppsättningen nödvändiga enheter för barnet och förklara för honom vikten av att använda dem.

Naturligtvis måste både studenten och förskolan känna till vägens regler och hans föräldrar - att noggrant övervaka deras genomförande.