Parvovirus enterit hos hundar

Under en sådan allvarlig virussjukdom som parvovirus enterit hos hundar menas inflammation i tarmens tarmar. Oftast påverkas unga djur och valpar från en icke-vaccinerad mamma. Den orsakssamband som orsakas av denna sjukdom är extremt tålamod, han kan fortsätta att leva i avföring från husdjuret, även efter 10 dagar från avföringens skull. Viruset kan också tåla frysning, kokning och bearbetning med konventionella desinfektionsmedel.

Orsaker till parvovirus enterit hos hundar

Denna sjukdom kan förekomma hos alla djur, oavsett ras, ålder eller villkor för kvarhållande. Och om du tar hänsyn till svårighetsgraden av sjukdomsförloppet och dess sorgliga konsekvenser, är det inte överflödigt att bli bekant med tecknen på enterit hos hundar.

Symptom på sjukdomen

I avsaknad av adekvat och aktuell medicinering dör djuret efter 2-5 dagar.

Behandling av symptom på parvovirus enterit hos hundar

Djuret tilldelas ett helt komplex av läkemedel, vars verksamhet är inriktad på att återställa och bibehålla immunitet, förstöra viruset och stödja vitala krafter. Till exempel administreras immunoglobulin, serum och saltlösning som förhindrar uttorkning ofta. Mat bör ersättas helt med glukos, askorbinsyra och andra näringslösningar. Försök inte mata hunden med våldsamma metoder. Veterinärer föreskriver också en komplex och långsiktig kurs för att ta antibiotika, antioxidanter och vitaminkomplex. Ett viktigt villkor för hur man behandlar enterit hos hundar är sällskapsdjurets innehåll i ideala, nära sterila levnadsförhållanden och efterlevnad av en speciell diet.

Konsekvenser av den överförda sjukdomen

Att ignorera de första tecknen på enterit hos hundar är fylld av sådana komplikationer som:

Förebyggande åtgärder mot enterit

Implikationen är introduktionen till både vuxna och unga individer av speciella antivirala sera, vilket måste göras en gång om året. Ett separat injektionsschema tillhandahålls för unga valpar och tikar avsedda för avel. Ej vaccinerade djur rekommenderas inte att ta till gatan, de måste hållas i ett separat rum och observera både personlig hygien och renlighet hos hunden. Golven i de lokaler där de icke-vaccinerade valparna hålls bör tvättas varje dag med användning av desinfektionsmedel och bjud inte in främlingar innan vaccination sker till husdjur.

Otillbörlig behandling av parvovirus enterit hos hundar är en allvarlig fara för ditt fyrfödda husdjurs liv och hälsa. Därför är det nödvändigt att visa en viss försiktighet och att inte glömma behovet av årlig vaccination och överensstämmelse med reglerna för att ta hand om ett husdjur. Det är också nödvändigt att skydda husdjuret från att kommunicera med stridshundar eller katter, för att inte ransla i soptunnor och platser för ackumulering av avföring.