Ovanliga museer i världen

Tror du att museer är tråkiga och helt ointressanta? Den högtidliga processionen från publiken till korridoren under ledarens vackra talar är inte för alla barn (och vuxna). Men vem sa att det går till museet kan inte vara ett spännande och spännande äventyr? Vi erbjuder dig en kort rundtur i de mest ovanliga museerna i världen.

Museum för ovanliga saker

Ganska rättvis anser många besökare att det är det mest ovanliga museet. Om den grå rutinen och den dagliga rutinen till illamående trött - du här. Redan 1933 beslutade Robert L. Rippi att skapa en samling extraordinära och unika saker. På jakt efter artefakter reste han nästan hela världen. När han presenterade utställningen i Chicago fick hon en otrolig popularitet. Över tiden började samlingen fylla på. Idag har museet för ovanliga saker filialer i London, San Francisco och även Hollywood kan skryta med en sådan utställning. Där kan du tänka på Rolls-Royce, skapad från matcher, eller Mini Cooper, helt strönad med Swarovski-rhinestones. Och hur tycker du om en hatt med en brudklänning av toalettpapper?

Ovanliga museer i Paris

I denna stad finns det ovanliga museer i världen, som intresserar dig inte mindre än Louvren. En av de märkligaste kan kallas ett avloppsmuseum, som är en tunnelbana tunnel. Museet för glasögon och lorgnettes presenterar en samling av alla typer av optiska instrument från hela världen. Och i rökningsmuseet kan du se alla typer av rökartiklar i olika länder i världen och olika perioder.

Ovanliga museer i Tyskland

Den mest populära bland turister är det erotiska museet i Berlin. Det mest intressanta är att dess skapare är en kvinna av mycket respektabel ålder. Till ert uppmärksamhet presenteras ungefär fem tusen utställningar som ägnas åt alla sfärer av ett intimt liv hos personen. För en familje resa, det bästa lögnmuseet. I tio rum kan du se flygande mattor, Van Goghs öra och till och med höra på radioen skrikerna av Titanic-passagerare. Museet är helt enkelt impregnerat med mystik och det är svårt att inte tro på vad som händer där.

Ovanliga museer i Ryssland

För att se världens ovanliga museer måste du kunna resa. Men det finns ingen anledning till sorg. Nästan visst visste du inte hur många intressanta utställningar du kan besöka i Ryssland.

Visste du att det finns ett gurka museum i staden Luhovnica? De kommer inte bara att visa dig och berätta allt du behöver och behöver inte veta om denna grönsak, men de kommer också att dansa och sjunga om det. Kanske får du inte ett allvarligt kognitivt program, men havet av positiva känslor är säkert. I Tverregionen finns ett luftmuseum. Enligt de förklaringar som entusiasterna från regionen, som i sin by av Vasil'evo bevarar sin historia med all sin kraft, innehåller flaskorna en speciell luft. I en kotte, den luft som Pushkin andas, men i den andra är vinden från Khrushchevs kornfält.

För fans av spänning i Ryssland finns ovanliga och lite kusliga museer. Det perfekta äventyret blir en resa till Tambov. Eventuella tortyrmuseum eller onda spill mot institutionens bakgrund, som organiserades av en patolog från Tambov. Museum of Sin kommer att imponera på dig 100%. Skaparen samlade utställningarna i 30 år. Det finns presenterade delar av människokroppen som de förlorade som straff för sina synder. Till exempel, en älskares finger, som utan framgång hoppar ut ur fönstret vid makans ankomst. Med andra ord, ett sådant museum för nervösa och speciellt barn - inte det bästa stället.

Bland de ovanliga museerna för barn är värt att nämna hus av sagor "Levde-var." För dina barn finns det mer än 20 olika utflykter till olika folkhistorier. I Moskva finns det även ett separat museum av Baron Munchausen. I St. Petersburg är du säker på att besöka museet för mikrominiaturen "Russian Lefty".