Inflammation av sköldkörteln - symtom

Inflammation av sköldkörteln eller som det kallas - sköldkörtelit - ett problem ganska vanligt. Många kvinnor lider av det. Tirooidit är en grupp av sjukdomar. Olika typer av inflammation i sköldkörteln kännetecknas av olika symtom. Känna till det senaste kan kampen mot sjukdomen påbörjas i tid, vilket kommer att bidra till att uppnå framgång i behandlingen.

De främsta orsakerna till inflammation i sköldkörteln

Therioit inkluderar olika typer av inflammation, avviker huvudsakligen endast i anledning av utseendet. Man tror att i de flesta fall leder inflammation i sköldkörteln till brist på jod i kroppen. Och det här är bara en av många anledningar.

Så, beroende på ursprung, klassificeras typerna av thyroidit som följer:

 1. Subakut form av inflammation i sköldkörteln framträder ofta efter återhämtning från en virussjukdom. Ibland är orsaken till sjukdomen dålig ärftlighet och kroniska infektioner.
 2. Autoimmun inflammation i sköldkörteln hos kvinnor åtföljs av en ökning av antalet antikroppar mot friska celler. Denna form av sjukdomen anses vara den vanligaste. Autoimmun thyroidit framträder av följande skäl: dålig ärftlighet, en ogynnsam ekologisk situation.
 3. Eftersom det finns fibrous thyroidit är det inte känt. Det finns anledning att tro att detta är en komplikation efter autoimmun inflammation.
 4. Akut inflammation i sköldkörteln kan vara en konsekvens av strålningsexponering, trauma, kronisk infektion eller blödning. Den akuta formen av sjukdomen kan vara purulent eller purulent.

De huvudsakliga tecknen på inflammation i sköldkörteln

Självklart är en av de viktigaste tecknen på sjukdomen, som är karakteristisk för alla former av sjukdomen, inflammation. Nacken i sköldkörteln blir mjukare och för känslig för beröring. Med tryck kan patienten känna allvarlig smärta.

Andra vanliga symptom på thyroidit är följande:

 1. Ett av symptomen på inflammation i sköldkörteln kan betraktas som smärta i halsen när man sväljer.
 2. Tecken på sköldkörtelbete och accelererad hjärtslag - hos vissa patienter når pulsen hundratals slag per minut.
 3. En skarp förändring i humör, depression, ångest - alla dessa är konsekvenserna av en förändring i den hormonella bakgrunden som kan uppstå med inflammation i sköldkörteln.

Beroende på typ av inflammation i sköldkörtelnoden kan ytterligare symptom uppstå:

 1. Så, till exempel, subakut sköldkörtelit förutom de viktigaste symptomen kännetecknas av svåra huvudvärk, viktminskning, svaghet. Vissa patienter lider av värme och överdriven svettning.
 2. Kronisk autoimmun form av inflammation i sköldkörteln är åtföljd av irritabilitet och konstant smärta i nacken.
 3. Med fibrous thyroidit har patienter ofta en röst, ett ljud i öronen och visuella problem. Ett annat karakteristiskt symptom - kärl på nacken börjar pulsera så att den kan ses med blotta ögat.
 4. En akut inflammation kännetecknas av en ökning av lymfkörtlar . Allvarlig smärta i nacken stör varje sekund patienten. Mycket ofta ger smärtan jämn nacke och käft. Samtidigt förvärrar huvudrörelser endast situationen.

Med snabb behandling är prediktionerna för thyroidit ofta gynnsamma. Men det är viktigt att förstå att inflammation i sköldkörteln kan få obehagliga konsekvenser. Om sjukdomen försummas kan sår bildas i sköldkörtelns vävnader, som tenderar att bryta. De är farliga eftersom de kan spränga in i hjärtområdet.