Hur man undviker dålig lukt från munnen?

Märker du att folk föredrar att kommunicera med dig på avstånd? Kanske ligger anledningen i närvaro av en bedövad andedräkt. Låt oss försöka räkna ut hur man eliminerar den obehagliga lukten.

Förebyggande av dålig lukt från munnen

Även om du har ett rent andetag, kommer förebyggande åtgärder mot dålig lukt från munnen inte att vara överflödig. I princip faller förebyggandet av dåligt andetag ner i samband med grundläggande hygien:

  1. Borsta tänderna två gånger om dagen. Läkarna rekommenderar att du rengör tänderna på morgonen och kvällen.
  2. Glöm inte att använda en tandpetare eller en speciell tråd för att rengöra utrymmet mellan dina tänder. Stycken av mat, som ackumuleras i tändernas luckor, blir orsaken till putrefaktiv lukt.
  3. Sköljning av munnen med speciella preparat eller vanligt vatten bidrar till att tvätta sig från de patogena mikroorganismerna i munhålan, vars vitala aktivitet leder till utseende av inaktuell andning.
  4. Ät inte så kallade snabbmat och godis till middag - de bidrar till tillväxten av bakterier.
  5. Om du inte har ett tandproblem, använd en styv borste, vilka borstar som mest effektivt rengör placken.

Vad händer om profylaxen av dålig lukt från munnen inte hjälper och dålig andedräkt motvirker dem runt?

Eliminerar inaktuella andetag

Det finns flera sätt att snabbt rensa andan. Det är dock värt att komma ihåg att alla inte leder till en långsiktig effekt. För att bli av med en gammal andedräkt för alltid behöver du först och främst att behandla dess orsak.

Under tiden:

  1. En obehaglig lukt framträder som ett resultat av ackumulering av bakterier. Deras tillväxt ökar väsentligt om munhålan inte är tillräckligt fuktig. Därför drick mycket vatten med mycket torrhet i munnen .
  2. För att dämpa ett obehagligt arom är det möjligt att tyga elastiska eller lollipops. Men det bästa sättet är att använda mintplattor. De löser sig snabbt, lukten av mint känns tydligt, så det finns ingen lång tid kontakt av socker med tänderna. Därför sker rengöring av andningen med en minimal risk för att emaljen förstörs.
  3. Ett snabbt sätt, hur man undviker dålig lukt från munnen, äter ett nytt äpple. Den skarpa strukturen av frukten rensar helt tänderna från plack.
  4. Och det mest effektiva sättet att bli av med en gammal doft är att rengöra tungan med en speciell skrapa, eftersom det är på detta organ att ett större antal patogena mikroorganismer samlas.