Hur man lyfter ett barn utan att skrika?

Förmodligen finns det ingen sådan mamma som aldrig fick höja sin röst till sitt barn. Det händer att läraren skriker hos barn, och föräldrar vet inte hur man ska behandla detta. Och det är sant att våra barn ibland verkar så okontrollerbara att skriet ses som det sista och enda effektiva sättet att utbilda. Men är det så? Eller skriker vi bara från trötthet, eller från det faktum att vi helt enkelt är för lat för att leta efter ett tystare och mer konfliktfritt tillvägagångssätt för barnet? Säkert känner många föräldrar skuldkänslan framför sitt barn för att ha en gång brutit på honom, "böjda över staven". Så låt oss räkna ut det så att det inte finns några fler skäl till den här tunga känslan, kan du skrika på barn?

Barn kan inte skrikas

Om du läser den här artikeln behöver du förmodligen inte förklara varför du inte kan ropa på barnet. När vi skriker, förlorar vi negativ energi, och den som vi ropar på (tillsammans med alla som är närvarande) får denna energi. Det är därför som moderen inte ska skrika inte bara på barnet utan också i hans närvaro att svära på den skyldiga mannen eller ens på naskodivshuyu katten. Om din man gråter på barnet, måste du också hitta ett sätt att nypa det. Ett litet barn, som fått en del av negativa känslor, blir smittad av ilska, aggression och vet helt enkelt inte hur man ska lägga allt detta. Och på grund av de enskilda egenskaperna väljer varje barn sitt eget sätt:

  1. "Ge den tillbaka . " I detta fall får föräldrar som ett resultat en barnbulja, en barn-aggressor. Är det nödvändigt att förklara att en sådan person kommer att uppleva svårigheter i kommunikationen efter uppväxten.
  2. "Fråga om tillskott . " Ett sådant barn visar inte aggression, men verkar vara muntert skrämmande, skadlig, om och om igen tar föräldrarna ut ur sig själva. Vid vuxenlivet kan ett sådant barn bli provokatör av konflikter, eftersom han inte kommer att kunna kommunicera med människor utan protest, sarkasm och sarkasm.
  3. "Stäng av . " Att vara rädd för negativa känslor, stänger ett sådant barn i sig, börjar undvika levande kommunikation, och föredrar att han tittar på tecknade filmer, dataspel och Internet.
  4. "Straffa dig själv . " Motta missuppfattning av föräldrar börjar barnet att tro att han inte är värd en bra relation, kärlek. Ett inferioritetskomplex utvecklas, ett barn kan agera till nackdel för sig själv.
  5. "Offra deras önskningar, om bara min mamma inte skrek . " Vid första anblicken - det idealiska barnet, strävar efter att bli den mest lydiga. Men ett sådant barn gillar inte och värderar sig inte, är redo att tolerera obehagliga manifestationer hos andra människor, att göra allt som andra vill ha. En sådan person utvecklar inte självkänsla, vilket hindrar utvecklingen av personlighet, självförverkligande.

Skämt är att vi i naturligt skick handlar med våra barn på samma sätt som våra föräldrar gjorde med oss. Och om du har tur och du växte upp i en lugn och lugn miljö, kommer du helt enkelt inte att tänka på att bryta det lugnt i ditt liv genom att skrika eller andra manifestationer av våldsamma känslor. Kanske är det enda undantaget mycket stress. Och om de försökte påverka dig i barndomen som ett skrik, blir det svårt för dig att inte använda verktyget i händelse av olydnad mot barn.

Det visar sig att för att kunna utbilda sina barn korrekt bör vi först och främst ta itu med sina egna psykologiska problem: klämmor, komplex. Det är långt, men du måste gå upp på det och låt det vara långsamt, men gå för det. Självkontroll och alternativa sätt att sprida känslor kommer också att hjälpa till. Hur man berätta för ett barn att höra? Försök att göra observationer till barnet i den mest lugna och övertygande tonen. Ditt självförtroende och jämlikhet kommer bäst att övertyga den lilla tomboy att det är du som ställer reglerna här. Och du kan skrika båda tillsammans och på ett helt annat, lugnt tillfälle. Till exempel i en nöjespark eller under en lekfull kamp på kuddar.

Kom ihåg att det är vi, föräldrarna, som lägger matrisen för våra barns kommunikation med andra människor. Och ju lugnare och bekvämare den psykologiska atmosfären i föräldrahemmet, desto mer glada och ljusa liv kommer att leva en ny person.