Hawthorn - ansökan

Hagtorns medicinhistoria börjar med 1600-talet: då förstod folk fortfarande inte helt de härdande egenskaperna hos denna växt och använde den som en sammandragande. På 1800-talet blev det känt att hagtornen hjälper till att rensa blodet, och redan i 20-talet blev hagtornens frukter erkända som läkande i hjärtsjukdomar och blodkärl.

Användningen av hagtorn

Det är svårt att underskatta egenskaperna hos hagtorns frukter, eftersom de innehåller viktiga organiska syror och flavonoider som kan återställa kroppens kardiovaskulära system: karoten, pektiner, askorbinsyra, saponiner och stärkelse samt B-vitaminer.

Från hagtorn få ett ämne som förbättrar hjärtmusklerna och hjälper till att eliminera symtomen på ateroskleros, högt blodtryck och arytmi. Under det stora patriotiska kriget användes frukterna av denna växt som ett substitut för hjärtdroger när de var bristfälliga.

Hagtorns sammansättning bidrar till att bota angina och takykardi, och preparat som bygger på dess extrakt, förbättrar blodcirkulationen, förstärker blodkärlens väggar, hjälper till att mata hjärnan med syre och minska excitabiliteten i centrala nervsystemet.

Hur man brygger hagtorn i högt blodtryck?

De som lider av högt blodtryck kan hjälpas genom avtonning av hagtorn. Men du måste komma ihåg att innan du använder några folkmekanismer måste du få läkarens godkännande och se till att ingredienserna inte är allergiska.

För att förbereda buljongen, ta 20 gram torkad frukt per 1 kopp vatten och koka dem i en halvtimme. Sedan avkok filter och tillsätt vatten för att fylla upp originalvolymen. Ta det här läkemedlet du behöver 1 matsked. 3 gånger om dagen.

Hur man lagar hagtorns tinktur med arytmi och neuros?

Detta verktyg hjälper till att förbättra tillståndet hos personer med neuros, hjärtsjukdomar och nedsatt blodcirkulation i hjärtkärlen.

För beredning används blödningslöv och blommor blodröda. Du måste ta 3 matskedar. rå och häll dem 3 koppar kokande vatten. Därefter insistera dem på en halvtimme och påfrestning. Ta drogen du behöver 3 gånger om dagen för 5 matskedar.

Det finns också recept på alkoholtinktur av hagtorn: du måste ta 2 matskedar. frukt av en växt, somna i ett glas, fyllt upp till hälften av 40% med alkohol och tätt för att stänga den. På ångbadet värms blandningen lite, så att frukterna och alkoholen reagerar. Låt det brygga i 1 timme och ta 1 tsk. 3 gånger om dagen.

Denna hemmagjorda tinktur av hagtorn visar väl kärlen, men med ökad känslighet och nervös excitabilitet är det bättre att undvika att dricka alkoholiska tinkturer.

Det måste också komma ihåg att med spasmer av kärl är tinktur med hagtorn blommor mycket effektivare än med frukter.

Hawthorn extrakt

Detta är en medicinsk produkt, som finns i två former: tinktur och tabletter. Detta medel för vegetabiliskt ursprung är ordinerat för arytmier, ateroskleros och vasospasm. Det förbättrar cerebral och koronär cirkulation på grund av att den dilaterar kärlen.

Dessutom har detta läkemedel en svag lugnande och diuretisk effekt, och vi kan säga att det är en tonic för hela hjärt-kärlsystemet. I astheno-neurotiskt syndrom föreskrivs hagtorns extrakt som underhållsbehandling, men det är inte möjligt att bota akuta tillstånd.

Barn är inte förskrivna detta läkemedel, liksom gravida kvinnor under första trimestern.

Tillämpning av färskt hagtorn: juice och pajfyllning

För medicinska ändamål rekommenderas att du äter 1 msk. per dag färsk frukt av denna växt. Det är också känt att fruktmassan, blandad med honung, är en utsökt fyllning för pajer.

Juft från hagtorn är inte bara användbart, men också gott: för matlagning måste du tvätta frukterna och låt dem genom köttkvarnen och sedan den resulterande massan för att laga mat i saftkokaren. Denna juice - en underbar förberedelse av kroppen för vintern, eftersom frukterna är rika på vitamin C och mognar i september-oktober, precis i tid för spridningen av virusinfektioner.