Hantverk från glasflaskor

Tomma glasflaskor uppfattas av många som skräp, men inte av needlewomen, som kan göra allt skräpmaterial till ett litet mästerverk. Speciellt när det gäller en flaska ovanlig form eller färg. Det är synd att inte ta tillfället i akt. Från glasflaskor kan du göra allt med egna händer, från enkla glasögon, efterbehandling med lampor av komplex design.

Hantverk från tomma glasflaskor kan bli inte bara ett föremål för inredning, utan också fungera som en praktisk service. Av dessa är det lätt att göra ett staket för förortsområdet, ljusstaken, stolen och till och med en klädhängare!

Street Torch

Levande eld ger en unik atmosfär av värme och komfort. Med hjälp av glasflaskor kan du inte bara belysa din webbplats utan skapa en romantisk atmosfär för en familjen middag eller en bullrig fest.

Vi behöver:

  1. Skruva fast till någon fast konstruktion, placerad på gården, fästdon med skruvar. Tape kopparbussningen, justera dess storlek till diameteren på flaskans hals. Sätt in en wick i busken, som ska nå bottnen av flaskan, kontrollera styrkan på strukturen.
  2. Skruva flaskan på fästet. Var försiktig! Om du applicerar överdriven kraft vid åtdragning av bultarna, kommer produkten från glasflaskan inte att tåla lasten och kommer att brista. Det återstår att hälla i en flaska olja, vänta tills den absorberas av veken, och gatan facklan är klar för användning. Förresten kan du lägga till vätska till oljan från myggor. Då kommer facklan inte bara att belysa gården utan också bli av med irriterande insekter.

Bordslampa

Idéerna att skapa en mängd olika bordslampor från glasflaskor är många. Det beror helt på flaskans form och vilken typ av lampskärm du har. Principen att skapa en sådan lampa är oförändrad.

Vi behöver:

Gör ett hål i botten av flaskan med en borr. Passera kabeln genom den och nå den till nacken. Anslut den till patronen och skruva fast stödet. Skruva sedan in patronen och lampan, fixa lampskärmen. Klart!

Lampa från flaskan

För att göra denna romantiska lampa tar det lite tid. Det är nog att ha till hands en tom flaska (helst mörk färg), en borr, säkerhetsglasögon, en glasskärare, en isolerande tejp och ett nyttårs lilla krans.

Borra försiktigt ett litet hål på botten av den tomma flaskan eller på sidoväggen. Passera igenom en krans och lämna gaffeln utomhus. Att stänga nacken följer inte, för när du slår på nätverket värmer lamporna upp. En sådan artikel kommer att skapa en festlig varm atmosfär i ditt hem.

Dekorativ vas

En ovanlig glasvase för blommor kan tillverkas från någon tom flaska. Först måste du skära av toppen. För att göra detta markerar vi platsen för klippet med ett band, då drar vi en kontur med en glasskärare. Vi värmer flaskan över ljuset och sänker sedan snabbt det under kallt vatten. En kraftig temperaturfall kommer att ha effekt på glaset, botten bör falla bort. Håll inte flaskan högt så att botten inte går sönder när den släpps.

Torka båda delarna av flaskan, torka. Sätt sedan in flaskans övre del nedtill. Fyll bottenbehållaren med vatten, sänk tejpen från tyget och på toppen kan du placera blommor. Rising på bandet, matar vattnet deras rötter.

Det finns också ett stort antal intressanta sätt att dekorera flaskor , samt att dekorera dem i decoupage- tekniker.