Encephalitic tick i hundar - symptom

Om hunden är biten av en encephalitic tick, är detta anledningen till omedelbar behandling på veterinärkliniken, eftersom konsekvenserna av en sådan bit kan vara mycket allvarlig, även om hunden dör. Olyckligtvis är fall där hundägaren inte omedelbart ser konsekvenserna av biten, inte ovanligt, ibland uppträder de om en till två veckor.

Encephalitic tick kan orsaka pyroplasmosis - en mycket farlig sjukdom, som ofta slutar med ett dödligt utfall eller negativa manifestationer relaterade till hundens hälsa. Tecken på pyroplasmosis uppträder den tredje-sjunde dagen.

Tecken och symtom på en hundbit med en encefalitmitt

Tecken och symptom på en bit av encefalitmitt hos hundar skiljer sig från de som observeras när piroplasmos är infekterad.

Encephalitic tick i hundar kan ha olika symptom, det är möjligt att bekräfta den exakta diagnosen endast med hjälp av kliniska laboratorietester, röntgendiagnostik, tomografi, bakteriologisk kultur. Biten i sig orsakar inte någon reaktion i hunden, symptomen börjar manifesteras när de redan smittats med virus eller infektion.

Det första som fångar ditt öga är otillräckligheten hos beteendet hos det bittna djuret: tassarna, speciellt baksidan, minskar spasmen, en tremor av hela kroppen observeras, hunden reagerar nervöst vid beröringen. Djuret förlorar sin aptit, temperaturen stiger, hjärtklappning börjar, kräkningar kan börja, i urinen finns blodig urladdning.

För att förstå om encefalitfläcken är farlig för hundar bör man veta att ett virus som har kommit in i hundens kropp efter en bit kan orsaka irreversibla destruktiva processer i husdjurets hjärna på grund av en purulent inflammatorisk effekt. Och även efter en fullständig botemedel återställs de tillfälligt borttagna funktionerna endast delvis.

Med snabb behandling i veterinärmedicinska kliniken med hjälp av droppare kan injektioner med antibakteriella, anthelmintiska, diuretika, hjärtdroger, återställande terapi, rätt diet, härdas.

Djur som har smittats med fästbenet encefalit exponeras vidare för möjligheten att "fånga" en virusinfektion på grund av försvagad immunitet, och då är sjukdomsfallet möjligt.

En hund som har överfört encefalit förskrivs en viss typ av mat, eftersom levern efter återhämtning är skadad.