Ehmeya randig

I de fuktiga skogarna i Mexiko och Brasilien växer en vacker växt av randig ehmya eller, som det också kallas, blåbär rosa-blå. Denna örtartade perenn, som framgångsrikt bor i rummet, har en tjock stympad stam, på vilken de läderiga bladen växer spiralt och bildar en tunn tragt. Ytan på det krökta arket är slätt, mörkt grönt med silvery stripor, på grund av vilket växten fick sitt namn.

Växten börjar skjuta växten på våren. En rosa blommeske med lös spikblomstring ritas från bladuttaget. Briljanta rosa skivor lockar uppmärksamhet, och små blåvioletta blommor tjänar som ett dekorativt tillägg.

Ta hand om randig echmea

För att Ehmey är randig blommad hemma måste du observera vissa villkor.

  1. Belysning växten älskar ljus, men diffus. Det är bättre om det är västra eller östra fönster. På de södra fönstren måste ehmeyu vara skuggad från starkt solljus.
  2. Temperaturen under sommarmånaderna bör hållas inom 20-26 ° C, och på vintern - inte under 17 ° C. Både på sommaren och på vintern måste rummet där den randiga ehmya är belägen ventileras: blomman behöver en tillströmning av frisk luft.
  3. I vår-sommarperioden föredrar ehmeya regelbunden vattning . Vid denna tidpunkt bör marken under växten alltid vara lite fuktig. När vattnet mjukt, mjukt vatten ska hällas inte bara på marken, men också i lövbladen. På vintern är vattnet kraftigt minskat, och i bladets utlopp kan vattnet inte hällas vid denna tidpunkt: det kan rotera tillväxtpunkten och växten kommer att dö. Förutom vattning måste ehmeyu sprutas hela tiden för att behålla den önskade fuktigheten.
  4. Marken för inomhusblomma Ehmeya kan köpas i affären. Det måste vara en lös vatten och andningsbar, bördig blandning. Potten för att plantera ehmee bättre att ta en kort men bred. På botten av det, glöm inte att lägga ett lager av dränering, vilket inte tillåter att fukt stagnerar.
  5. Gödsel för blomman krävs under vårsommarperioden. För att göra detta är butiksmat för mjölkbär lämpliga.

Reproduktion av echmea genom processerna

Ehmeya stripad reproducerar groddar (spädbarn). Sådana processer, där rötterna redan är välutvecklade, skärs noggrant. Skäret måste sprinklas med träkrossat kol. Växten torkas något och planteras i en ny kruka. Om ett år eller ett och ett halvt år kan en sådan utväxt redan blomma.

Som regel, transplantation ehmeyu bara om potten för växten har blivit tät.