Aspirin under graviditeten

Trots den höga prevalensen och tillgängligheten kan Aspirin inte kallas ett säkert läkemedel. Att veta detta är många förväntade mammor ofta intresserade av läkare om det är möjligt att dricka aspirin under graviditeten och under vilka förutsättningar läkemedlet får tas. Låt oss försöka lista ut det och svara på frågan om Aspirin hjälper till att bli av med olika typer av smärta under graviditeten.

Vad är risken med att använda drogen medan barnet väntar?

Enligt instruktionerna kan Aspirin i tidigt sikt (1 trimester), med normal graviditet, inte användas. Detta förbud är orsakat av en eventuell negativ inverkan på barnets organism vid tidpunkten för bildandet av axiella organ, som uppstår i upp till 12 veckor från befruktningstillfället. Användningen av aspirin under graviditeten under 3: e trimestern är fylld med risken för blödning under leveransen, detta läkemedel påverkar blodfaktorn, såsom koagulabilitet, negativt.

Trots allt ovan, i vissa fall, när den förväntade effekten av att använda läkemedlet överstiger möjligheten att utveckla komplikationer för barnet, om nödvändigt, under graviditetens andra trimester, kan aspirin vara ordinerad av en läkare.

Men ofta, med vetskap om graden av risk att använda detta läkemedel, föreskriver läkare säkrare analoger.

Vad är biverkningarna och kontraindikationerna för drogen?

Användning av Aspirin och dess analoger (Aspirin UPCA, cardio), under graviditet är inte tillåtet delvis och risken för biverkningar, bland vilka oftast observerats:

När det gäller direkt mot kontraindikationer mot användning av aspirin under graviditeten är de som regel direkt relaterade till eventuella problem i fostret och kränkningar av arbetets gång, bland annat:

Det är också värt att notera att forskare som genomförde studier om möjliga komplikationer med aspirin, etablerade ett direkt samband mellan användningen av läkemedlet och utvecklingen av testikulärpatologi hos pojkar.

I vilka fall är det möjligt att ordinera Aspirin under graviditet och i vilka doser?

Det bör omedelbart noteras att den oberoende användningen av ett sådant läkemedel är oacceptabelt. I det fall när det finns behov av blodförtunning under graviditeten, för detta aspirin förskrivs i mindre så kallade mikrodoser.

Som regel föreskriver läkare inte mer än 100 mg av detta läkemedel per dag. Denna mängd är tillräcklig för uppkomsten av en terapeutisk effekt, och det finns ingen effekt på barnets kropp. I de fall där den dagliga dosen av läkemedlet når 1500 mg, finns det möjlighet att penetrera läkemedelsmolekylerna genom placentan med blodflödet till fostret.

Dessutom kan läkemedlet ordineras i närvaro av åderbråck hos gravida kvinnor. Men i sådana fall försöker läkare använda analogen - Kurantil, som är säkrare, både för barnet och för sin mor.

Det är således nödvändigt att säga att denna typ av läkemedel kan användas under barnets bär endast efter samråd med läkaren. Detta kommer att undvika utvecklingen av de negativa konsekvenserna som beskrivs ovan.