6 obstetriska veckor av graviditet

6 midwifery graviditetsveckan är mitt i första trimestern, en mycket viktig, ansvarsfull och ibland även en farlig period. 6 förlossningsvecka och efterföljande tid av första trimestern - tiden för aktiv utveckling och utveckling av embryot, vars framgång i stor utsträckning beror på den framtida modernens beteende och livsstil.

Fysiska och psykiska känslor hos den förväntade mamman vid den 6: e obstetriska graviditetsveckan

Den obstetriska graviditetsperioden på 6 veckor indikerar att 4 veckor har gått sedan befruktningen, och kvinnan är sannolikt redan medveten om sin situation. Men om den förväntande moderens menstruationscykel inte är mycket vanlig, kan du gå igenom en studie för att bestämma värdet av beta-hCG. HCG-nivån vid den 6: e obstetriska veckan är redan ganska hög, dess värde ligger inom intervallet 50000-200000 MEU / ml.

Obstetrisk graviditet är 6 veckor - en period av ofullständig medvetenhet om sin situation. Medvetenheten kommer lite senare (med rundad mage, med barnets första rörelser). Och nu lider den lilla mannen som bor i din kropp sig av ovanliga och obehagliga fysiska känslor. Så det klassiska symptomet av den 6: e obstetriska veckan av graviditeten är en giftos, en lång, smärtsam och ansträngande:

Vid den 6: e obstetriska veckan av graviditeten är det förändringar i den förväntande moderens utseende: bröstet hälls, isolerna mörkar (sugande muggar).

Din baby vid 6 barnmorska graviditetsveckan

Din baby är 4 veckor gammal, han är fortfarande väldigt liten (endast 5-7 mm), men hans hjärta är redan aktivt slående (140-150 slag / min). Trots den befintliga svansen är embryot på den 6: e obstetriska veckan redan ganska bra för en vuxen:

Allmänna rekommendationer för en framtida mor

Vid 5-6 barnmorskveckan faller en ganska farlig graviditetstid. För det första finns ett ganska stort hot om avbrott (10-30%). För det andra är det vid denna tidpunkt att embryonets sårbarhet ökar avsevärt, och eventuell extern provokationsfaktor (alkohol, vissa läkemedel, infektionssjukdomar) kan orsaka medfödda missbildningar hos barnet.

Graviditet förpliktar ofta en kvinna att ompröva sitt vanliga sätt att leva, för att ge upp vissa preferenser och vanor:

  1. Var noga med att ta folsyra, det skyddar ditt barn från neuralrörsdefekter.
  2. Håll koll på dina känslor: Allvarlig smärta i buken vid 6-12 barnmorska veckor av graviditet indikerar ofta ett hot om avbrottet. Om smärtan kombineras med blödning - ring omedelbart efter en ambulans.
  3. Utan läkarens tillåtelse, ta inte alla typer av mediciner (antibiotika, lugnande medel, hormoner).
  4. Glöm inte en hälsosam balanserad diet, äta i små portioner.