Vad är temperaturen på katter?

Kroppstemperatur hos människor och djur indikerar ofta hälsa eller förekomsten av en sjukdom. Samma mönster sträcker sig till katter. När allt kommer omkring, svimmade dessa mustaschbandade, spinnande husdjur ofta för virus och andra sjukdomar.

Många misstänker något fel, försök att bestämma vilken temperatur katterna på deras näsa ser torr eller våt ut , men det är helt fel. För att inte panik före tid eller, omedelbart, i tid för att kontakta en veterinär, är det värt att klargöra vad temperaturen hos katterna. Bara så kommer det att vara möjligt att självständigt bestämma om husdjuret är sjuk eller inte och att tillhandahålla snabb hjälp.

Vilken typ av katter har normal kroppstemperatur?

Om du märker att något är fel med husdjuret, förstör dig själv med en termometer. Det kan vara ett kvicksilver, en elektronisk apparat eller en öratermometer på infraröd basis.

För att ta reda på vad som är temperaturen för en katt, räcker det med att sätta in en termometer i analhålet, som tidigare har smurt det med petroleumgel. Denna procedur är osannolikt att behaga ditt husdjur, men hälsan är framförallt. Det är mycket lättare att använda en örattermometer. För mer tillförlitlig information är det bättre att mäta bättre på morgonen, flera timmar efter sömnen.

Om vilken temperatur hos en kropp hos katter anses vara normalt är det omöjligt att helt klart berätta. Hos vuxna individer kan det sträcka sig från 38 till 39 grader. Ändringar i indikatorn kan påverkas av djurens, könens, livsstilens och tidens tidsålder. Temperaturen i kattungar är till exempel något högre än hos vuxna katter. Detta beror på att barnens organ ännu inte är starka, och de spenderar mycket mer energi för en aktiv livsstil. Dessutom minskar kattens temperatur i en dröm, eftersom livsprocesserna saktar ner och på kvällen stiger det igen.

För de som inte vet vilken katt som har normal kroppstemperatur är det viktigt att komma ihåg att när man äter en katt kan temperaturen stiga till 38,5 grader och under spel, spring och hoppar värmer djurets kropp upp till 39 grader, och detta är inte en avvikelse från normen.