Silverring med safir

Safirer är vackra stenar med en mytisk djup glans. På grund av deras uttalade förmågor för asterism hör de till värdefulla raser och anses vara ett av de bästa för att skapa smycken mästerverk. Så, om du fortfarande tänker på om du vill ta den underbara ringen med en stor safir, köp den omedelbart! Sådan skönhet måste nödvändigtvis vara i lådan där dina små skatter lagras.

Hur väljer man rätt ring med safir?

Det första som är viktigt att uppmärksamma är kvaliteten på mineraldekorationen som används som grund. Precis som andra ädelstenar smygas safirer utan samvetsförmåga av smycken av alla färger, och chansen att få en falsk är därför mycket stor. För att inte falla för detta bete är det viktigt att veta att ringen med naturlig safir har flera karakteristiska skillnader. För det första har naturstenen en liten filamentär, blekvit impregnering, och för det andra är den egentliga safiren nästan alltid "dekorerad" med spindelväv från små sprickor. En bra juvelerare kommer att gömma det här ögonblicket med hjälp av läsbar skärning, men vid en detaljerad undersökning är de fortfarande synliga.

När det gäller stenens färg bör man inte oroa sig, nyanser kan vara ganska olika och bero på insättningen. De dyraste, opaka, majsblommiga safirerna från Kashmir, lite billigare än burmesiska, är mättade ultramarinskugga och större i storlek. På Sri Lanka har stenar en ljus blåaktig färg, ibland gul, men väldigt blek, thailändska safirer är ganska mörka, ibland svarta. Fake safirer är nästan alltid genomskinliga, eftersom de, trots det lägre värdet, är mycket mer efterfrågade och är gjorda genom att måla spinel eller cubic zirconia. Tyvärr kan bara en laboratoriestudie avgöra en sådan förfalskning.

Den andra viktiga punkten är tillfället. Till exempel, vi säljer bröllopsringar med safir mycket sällan. Denna krävande sten och bär den varje dag i många år är inte alltid bekväm. Så, om du ville köpa något bedövande, låt det inte vara en guldring med safir. Du kan välja rubin, diamanter och många andra vackra men mer neutrala stenar. Men förlovningsringar med safir är ganska vanliga. Förresten utgör de till och med grunden för specialiserade samlingar av världens ledande varumärken. Så visas en ring med en rosa safir i varje samling av Tiffany, designad för förlovning, och en förlovningsring med en gul safir finns hos Cartier.

För det tredje är det viktigt med ålder. Om dekorationen är avsedd för en ung tjej, är det lämpligt att välja en silverring med safir med en rosa färg eller ett medelvärde i blåton. Bäst av allt, om det är en snittskärning. På små handtag är blommorna, fjärilar från safirer och andra liknande smyckenforskningar anmärkningsvärda. En vuxen kvinna kommer att närma sig guldringar med stora stenar eller en enkel kombination av små safirer.

Hur bryr du sig om en ring med safir?

För att hålla en sten av sin skönhet och öppenhet länge, var uppmärksam på dessa enkla regler:

Om stenen fortfarande blir grumlig eller byter färg, kan den rengöras med tvållösning. Ta ett kristall- eller porslinskärl, häll lite varmt vatten i det och tillsätt en vass flytande tvål. I denna lösning placerar du smycken och sätter den på en soligt plats. Efter ett par timmar tar du ut och torkar stenarna i solen - de kommer att lysa som nya.