Oljig hårbotten

Problemet med fet hårbotten är en av de vanligaste idag. Även mjäll orsakar ibland mindre problem än ständigt glänsande hår. Särskilt mycket besvär för ägare av långt hår, för att ta hand om dem och utan det stora arbetet. Lyckligtvis är det möjligt att bekämpa detta problem.

Oljig hårbotten: orsaker

Huvudorsaken till detta problem är talgkörtornas överdriven aktivitet. Dessa körtlar är belägna vid basen av varje sträng. De släpper ut en särskild fettsekretion som håller hårbotten fuktig. Att provocera hyperaktiviteten hos körtlarna kan följande faktorer: hormonella förändringar under övergångsåldern, graviditet och klimakteriet, allvarlig stress. Fet hårbotten kan bli ett säsongsproblem under en varm sommar eller konstant hög luftfuktighet.

Hur man behandlar fett hårbotten

Det är möjligt att klara det här problemet, men det handlar inte om en dag. Att kämpa med ökad fetthalt i håret kan bara systemet, du kan inte hitta ett mirakelmedel som löser problemet i taget.

Först måste du välja rätt schampo för fet hårbotten. Vid första anblicken är det väldigt enkelt: du går till affären och köper produkter för din hårtyp. Faktum är att allt är lite mer komplicerat. Användning av schampo för fet hårbotten kan provocera ett annat problem: torkade hårspetsar. För att eliminera dessa effekter är det bättre att applicera schampo bara till hårets rötter. Efter tvättning av huvudet, applicera balsam endast till ändarna av håret, annars på kvällen kommer håret igen att lysa.

Försök att hantera problemet med hjälp av masker - till exempel masker för oljig hårbotten baserad på äggulor. Äggulan innehåller ämnen som hjälper till att bekämpa överdriven fettbildning. Att förbereda en mask för oljig skalp, kombinera äggulan med en tesked medicinsk alkohol och en sked vatten. Blanda alla ingredienserna noggrant och applicera en mask på rent hår. Lämna masken i 10 minuter och skölj med varmt vatten.

Efter tvättning av ditt huvud, skölj håret med avkok av ekbarken. Brew 1 msk i en liter vatten. bark av ek. Först sätta vattnet i koka och häll sedan ekbarket i det. Koka blandningen på en liten eld i 10-15 minuter. Låt blandningen svalna, spänna och skölj håret efter att ha tvättat huvudet. Upprepa proceduren var tredje dag.