Minato Mirai


Det centrala och affärsdistriktet i den japanska staden Yokohama är Minato Mirai (Minato Mirai) eller förkortad MM.

Beskrivning av området

Idag är den här delen av byn den mest attraktiva för besökare i Större Tokyo . Här kan du göra turism eller shopping , affärer eller olika typer av rekreation. Infrastruktur Minato Mirai ständigt växer och utvecklas, nya kaféer, restauranger, affärer, köpcentra, hotell , etc. öppnas.

Området var designat av Ichio Asukata år 1965, men byggandet började först 1983, och huvudarbeten slutfördes först år 2000. Detta område var ursprungligen kallade Tunga industrier Yokohama. Det fanns en stadsbrygga och en sorteringsstation som senare omvandlades till moderna byggnader. En stor mängd mark "vann" vid havet genom att somna kust med murar och andra material.

Namnet på distriktet "Minata Mirai 21" är översatt som "Framtidens hamn i det 21: a århundradet". Namnet väljs av lokala invånare genom offentlig omröstning. Idag arbetar cirka 79 tusen människor i denna del av staden och cirka 7 300 japanska levande. I ett år kommer totalt 58 miljoner besökare.

Vad är det kända området Minato Mirai?

Det finns sådana kända byggnader:

Den sista byggnaden är för övrigt inte bara en symbol för distriktet, utan också ett visitkort av staden Yokohama. Här är den snabbaste hissen på planeten. På sista våningen finns världens högsta tittarplattform, som erbjuder ett pittoreskt panorama över havet, Mount Fujiyama och Tokyo .

I Minato Mirai i Yokohama borde du besöka underhållningsparken Cosmo World. Det finns sådana attraktioner:

I detta område finns det olika museer :

I dessa institutioner kan gästerna också göra virtuella turer . Till exempel använder du en simulator för att gå på en helikopterflygning. Många utställningar i museer är interaktiva.

Vad mer att besöka?

I Minato Mirai finns ett stort antal intressanta platser där du kan tillbringa tid. Här finns:

  1. Suspension bro Yokohama Bay Bridge , som spreds över Yokohama Bay. Det byggdes 1989, har en längd av 860 m och är en öppen struktur. Maskinerna kan flyttas här i 3 rader i båda riktningarna. På strukturen finns ett observationsdäck (Heavenly Alley), där du kan se nästan hela staden.
  2. Drottningstorget - det byggdes 1997. Det finns många hotell, affärer, affärscentra, utställningskomplex och en multifunktionell internationell konserthall som är känd för sitt unika rörorgan.

Hur kommer man dit?

Från centrala Yokohama till Minato Mirai kan du ta en buss som följer riktningarna Negishi och Minatomirai eller med bil längs Metropolitan Expressway, Kanagawa Street och Circular Road. Resan tar upp till 20 minuter.

Från Tokyo finns bussar och tunnelbanor med linjer Keihintohoku, Fukutoshin och Shinjuku till stationen Edogawabashi.