Klinker tegelsten för fasad

Klinker tegelstenar är en typ av byggnad och möter material med egenskaper som är viktiga vid konstruktion, såsom styrka, miljövänlighet, motstånd mot höga och låga temperaturer, hög dekorativa och ett brett utbud av färger och texturer.

Fördelar och nackdelar med att avsluta fasaderna med klinkerstenar

De viktigaste fördelarna med denna finish är:

Designers och arkitekter gillar att använda klinkersten, eftersom det ger uttrycksfulla utseende till byggnader och ett brett spektrum av färger och texturer gör det möjligt att belysa en rad olika idéer.

Klinkers tegelstenarnas egenhet är att med tiden försvinner fasaden inte, men tvärtom blir det trevligare. Väggen behöver inte repareras i många årtionden. Och för att uppdatera utseendet på huset kan du ordna belysning eller wallow väggen med en grön matta vilda druvor.

Bland bristerna i klinker är tegelstenar dess höga kostnader, hög densitet (vilket medför en imponerande vikt) och hög värmeledningsförmåga, vilket ökar värmeförlusten. För att bli av med den sista minusen läggs ett bra lager av värmeisolator i väggen mellan huvudväggen och beklädnaden och organiserar den så kallade svängda ventilerade fasaden från klinkerstenar.

Hur görs klinkersten för fasaden?

Processen för produktion av klinkerstenar är i många avseenden likartade med liknande processer för produktion av konventionella keramiska tegelstenar. Den bildas av lermassa och utsätts för rostning i en ugn. Skillnaden är en mycket högre temperaturbehandling - 1100-1300 ° C.

Färgen på tegelstenen beror i stor utsträckning på råmaterialens sammansättning, liksom på rostregimen och olika tillsatser. Klinkerstenar har i princip en jämn yta, även om en tegel med texturerad yta också produceras. En speciell kategori av klinker tegelstenar är med en glaserad yta. De har praktiskt taget ingen vattenabsorption.

För att vända mot fasaden klinker tillverkar tegelstenar inte bara rektangulär form utan även de så kallade formade tegelstenarna, som är utrustade med fönsterfönster, kronor och andra element i fasaden för större dekorativitet.

Subtilitet dekoration av fasaden av huset med klinker tegelstenar

Till en dyr avslutning betald av en spektakulär och respektabel utsikt över huset, måste du även designa en fasad innan byggnadens början eller instruera den till en professionell arkitekt. Till exempel kan han råda för att uppnå harmoni för att utföra ett liknande tegelstak runt webbplatsen.

Du måste också i förväg bestämma färgen på tegelstenen och injekteringen, och också att tänka på mönstret för läggning. När masonarnas sömmar sammanfaller med tegelfärgen, verkar fasadens yta från avstånd helt jämn. Med en kontrastkombination av färger blir mönstret av tegelstenen synligt.

Dessutom är fasaden dekorerad med klinker tegelstenar av olika former och färger. Till exempel i fönstrets hörn, i fönstret och dörröppningarna, kan du göra insatser från en formad eller färgad tegelsten.

Titta snygg eller utskjutande från fasadområdets plan och mönster med en invers yta och en kontrastfärg. Kort sagt, alla knep är bra, om bara huset med dyrt utseende inte ser enkelt ut.

Men omvänd situation, när huset visar sig vara för färgstarkt, är oönskade. Och för att hitta det mycket "gyllene medelvärdet" rekommenderas det att söka till arkitekten eller designern för projektet.