Europeiska cyklamen

Cyclamen Europeisk eller lila är en perennial kompakt växt med löv i form av ett hjärta av grönt med silversmarta skilsmässor. Det här lockar dock inte trädgårdsmästare och blommodlare i cyklamen, men små blommor, som liknar rosa, röda, lila eller vita fjärilar, tyvt svävar över löv på tunna skott. Och att växter och du är nöjd med ljusa knoppar, du behöver veta hur man bryr sig om blommor cyklamen.

Cyclamen vård för europeiska

Belysning och lufttemperatur. Det är värt att nämna att de europeiska cyklamen ska placeras på ett väl upplyst ställe. Men med det här borde det inte vara varmt, så vi rekommenderar att du lägger potten på väst eller östfönster. Tänk på att i köket eller i rummet där människor röker eller inte flyger cyklamen växer dåligt och ofta blommar inte alls. Under den varma säsongen ska den optima rumstemperaturen vara 15 grader, högst 22 grader. På vintern, när centralvärme under grytan rekommenderas att sätta en träbar.

Vattning. Cyclamen Europeiska behöver systematisk vattning, men inte rikligt. Överdriven fukt är fylld av ruttande rötter, och så småningom växtens död. För bevattning är det värt att använda stående vatten, några grader under lufttemperaturen. Vattna marken längs krukans kant så att vattnet inte träffar blomman. Nästa vattning utförs så snart jordmoln torkar. Sprängcykler är inte nödvändigt.

Top dressing . Mineralgödsel för blommande växter introduceras två gånger i månaden under den varma säsongen. Matning behövs inte under resten av perioden (oktober-februari).

Reproduktion och transplantation av de europeiska cyklamen

Cyklontransplantation utförs varannan år i en grunt bred gryta. Marken består av bladmark, sand, torv och humus i förhållandet 3: 1: 1: 1. Det mest effektiva sättet att reproducera cyklamen är hos knölbarn när de transplanteras.