Den största papegojan i världen

För att avgöra vilken papegoja som är störst måste du utvärdera flera kriterier. Om vi ​​tar hänsyn till fågelns kroppslängd och dess vikt, är den största papegojan kakapo. Och om du bedömer längden från näbben till svansspetsen, så vinner en stor hyacintmak. Båda dessa arter är extremt sällsynta och ligger på gränsen till utrotning.

Kakapo

Kakapo (eller uggla papegoja) tillhör underfamiljen av uggla papegojor. Denna fågel leder ett nattligt liv. Inbjuder kakapo i Nya Zeeland. Av alla arter av papegojor vet bara Kakapo inte hur man ska flyga.

Längden på hans kropp är ca 60 cm, och fågeln kan väga upp till 4 kg. Plommon av kakapo är gröngul med svarta ränder på baksidan. Papegojan är täckt med ansiktsfjädrar, som owls.

En ovanlig egenskap hos kakapo är en ljus, trevlig arom som fågeln utstrålar. Det är som lukten av blommor och honung.

Den mest utsökta mat av papegojor är Romens trädfrön. Denna växt fyller kakapo med reproduktiv kraft. Dessa fåglar föröka sig bara när träden är aktivt fruktig. Under uppfödningssäsongen samlas manar på ett ställe och vie för kvinnans uppmärksamhet. Mycket frekventa slagsmål mellan papegojor vid denna tidpunkt. Den kvinnliga papegojan lägger ägg vartannat år. Ägg i kopplingen är vanligtvis två, men överlever oftast bara en chick.

Men dessa papegojor är långleveranser. Kakapo kan leva mer än hundra år. De är listade i den röda boken som en hotad art.

Stor hyacint ara

En stor hyacintarpa är den största papegojan i världen längs sin kroppslängd. Vissa representanter för denna art kan nå en längd på upp till 98 cm, men en betydande del av detta faller på svansen.

Papegojans fjäder är målade i vacker blå. Näven är massiv och stark, målade svart.

En stor hyacintarpa finns i Brasilien, Paraguay och Bolivia. De håller skogar, bankar av floder, palmerlundar.

Till skillnad från kakapo är hyacint macaw aktiv under dagen. Dagligen flyger ara några kilometer för att nå foderområdena, och sedan återvända till platsen för att tillbringa natten. De matas på vatten sniglar, frukter och bär. I det vilda skapar en stor hyacintarv ett gift par, ibland kan du träffa en familjegrupp av 6-12 papegojor. Nest fåglar en eller två gånger om året.

Denna art av papegojor ligger på gränsen till utrotning på grund av att jaga efter dem och många fångar. Deras naturliga livsmiljö förstörs genom att ockupera betesmarker av husdjur och plantera exotiska träd.