Decoupage burkar

Tekniken för decoupage i vårt århundrade blir popularitet igen. Dekorera i denna teknik, vad som helst. Vi föreslår att du lär dig hur du gör decoupage på en glasbank.

Decoupage av en glasburk med egna händer - material

För att dekorera en glasburk behöver du följande:

Decoupage banker - en mästarklass

När alla nödvändiga föremål står till ditt förfogande kan du fortsätta att decoupage glasburken:

  1. Först måste burkarna avfettas, torka dem med en bomullspinne doppad i aceton eller alkohol.
  2. Då bör ytan på ytan täckas med ett tätt lager av vit akrylfärg. Applicera färgen först med en borste och det andra lagret med ett skumgummi. På grund av detta kommer akryl att ligga platt. För att koppla av burkarna med färg, täcka om locket. Låt arbetsstyckena torka.
  3. Avlägsna försiktigt av det översta lagret med servetter och skär med saxens dekorativa element.
  4. Ta försiktigt mönstret eller prydnaden med pincett, applicera på burkens yta och toppa med en pensel fuktad med PVA lim, halvt utspätt med vatten. Vi dekorerar burkar och deras lock. Låt dem torka ut.
  5. Efter torkning fortsätter vi vår mästerklass på avkoppling av burkar: vi täcker arbetsstyckena med ett lager akryllack. Låt torka och sedan lacka igen.
  6. Eftersom behållarna är små är det rationellt att använda en sådan decoupage av burkarna för kryddor. Men för fullständighetens skull rekommenderar vi att du skapar en bas för burkarna från en kartong. Vi limar det först med vit papper, täcker det med akrylfärg och sedan dekorerar det med mönster från servetter. I slutet av arbetet täcker vi med akryllack.

Det är allt!