Paul i köket, vilket är bättre att välja - en överblick över de mest populära alternativen

Om det är nödvändigt att göra reparationer är det viktigt att veta och förstå vilken typ av golv som behövs i köket, vad är bättre att välja för efterbehandling, vilken färg det borde vara och andra nyanser. I byggbutiker kan du hitta ett brett utbud av material som passar för detta rum.

Vilken typ av golv gör bäst i köket?

Beläggningen i detta rum påverkas regelbundet av sådana faktorer: höga temperaturer, hög fuktighet, fett och rengöringsmedel för rengöring. Allt detta kan avsevärt förkorta materialets livslängd, så valet bör behandlas noggrant. Golvet i köket ska vara vattentätt, slitstarkt, slitstarkt, praktiskt, slitstarkt och ha hög hygien. Dessutom borde inga problem med rengöringen och ytan borde enkelt tolerera effekterna av tvättmedel. Inte den sista platsen är lockets attraktivitet.

Laminatgolv i köket

Ofta är golvet tillverkat av laminat, men många tvivlar på möjligheten att använda den i köket. Faktum är att det här är en utmärkt golvvariant för köket, men endast för att välja laminatet borde det vara korrekt, så bör slitstyrkan vara minst 32, hög fuktmotstånd och tjocklek på minst 9 mm är viktigt. Köp material från en betrodd tillverkare. Viktiga fördelar:

Njut av det faktum att laminatet har några brister:

Porslin stengods för köksgolv

Ett material som kan användas både för externa och interna verk. Det erhålls från naturlig lera, som utsätts för hög temperatur bearbetning och pressning. Som ett resultat är beläggningen mycket hållbar, så kallas den granit. Om du vill veta hur man gör golvet i köket vackert och praktiskt, välj sedan en granit som har sådana fördelar:

Det är viktigt att uppmärksamma de befintliga bristerna:

Kakel i köket på golvet

Ett utmärkt alternativ för efterbehandling när du väljer någon stil och på vilken plånbok som helst. Butikerna erbjuder ett brett utbud av former, färger, storlekar och mönster. Vissa företag erbjuder även köparen att skapa sin egen unika stil av dekoration. Mattplattor på golvet i köket anses vara att föredra, eftersom ytan inte är så märkbar. Har plattor sådana fördelar:

Vad borde vara golvet i köket och vad som är bättre att välja för att klara det - viktiga problem som kräver att man inte bara tar hänsyn till plusserna, utan även materialminerna och i plattor är de:

Matta för kök på golvet

Det här är kanske det mest olyckliga materialet för att avsluta köksgolvet. Det har bara två fördelar: trevligt att ta hand om och tillgången på ett rikt utbud av färger. Dessutom är locket lätt att lägga, och vid dessa trevliga stunder är över. Mat för köket på golvet och mattan är mycket svårt att rengöra och de förblir ett stort antal fläckar. När det är vått, kommer beläggningen att torka under lång tid, och i vissa fall kan det till och med börja rotna. Dessutom ackumuleras damm i fibrerna.

Golvet i köket

Detta är en relativt modern teknik för beläggningsproduktion, som är polymer. Efter utförandet av alla arbeten erhålls en monolitisk yta utan sömmar. Du kan skapa olika kompositioner, och till och med tredimensionella bilder. Detta moderna köksgolv har sådana fördelar:

Det är också möjligt att undvika nackdelarna att vätskegolv också har:

Linoleum för kök på golvet

Täckning, som har varit populär i många år, och allt tack vare överkomliga priser för priset. En linoleum är tillverkad av polymermaterial. Det är viktigt att notera att det kan vara naturligt och artificiellt, så när man köper är det bättre att vara uppmärksam på lukten, som inte borde vara stark. Om du är intresserad av vad som är bättre att lägga på golvet i köket, överväg fördelarna med linoleum:

För att förstå vad som ska vara golvet i köket, vad är bättre att lägga sig i och vad material att välja är det viktigt att känna till de nuvarande nackdelarna med linoleum:

Trägolv i köket

Detta alternativ kan kallas traditionellt, eftersom det har använts i mer än ett decennium. Parkett och träplank är alltid presentabla. I köket, på golvet, bör parketten väljas för att vara vattentät, det vill säga att ytan på brädorna måste behandlas med speciella medel. De viktigaste fördelarna med trädet är:

Om du är intresserad av att välja ett golv i köket, vad är bäst för det här rummet och andra nyanser, är det viktigt att ta hänsyn till de befintliga bristerna i trägolvet:

Korkgolv i köket

Dyrt material erhålls från barken av kork ek. Det finns en helkorkfaner och agglomerat som innehåller mjukningsmedel, vilket minskar ekologisk kompatibilitet. Det finns tre typer korkgolv: teknisk, limning och flytande. Att bestämma vad som är bättre att lägga på golvet i köket, kommer att analysera de befintliga fördelarna med korken:

Att bestämma vad som borde vara golvet i köket, vilket är bättre att välja för efterbehandling, bör du vara uppmärksam på bristerna på korklocket:

Golvdesign i köket

Det finns många designtrådar som du kan använda för att lägga till ett raisininteriör. För kök som har ett stort område eller i fallet med att kombinera detta rum med vardagsrummet, rekommenderas det att göra zonering och detta kan göras genom att kombinera material.

  1. Om du är intresserad av vilken kakel att välja på golvet i köket är det värt att veta att om du vill kan du kombinera flera typer av kakel, viktigast av allt, att de passar i färg.
  2. Den vanligaste kombinationen är laminat / parkett med keramiska eller granitplattor. Kakel i de flesta fall sprids i arbetsområdet, det vill säga där det finns en handfat, spis, kylskåp. Kakel bör täcka minst 80-100 cm ledigt utrymme framför uppsättningen.
  3. Vid anslutning av kök och vardagsrum kan du använda en kombination av plattor och matta. En separat kant kan fungera som en speciell sockel, som ser väldigt snygg ut.
  4. Ett annat alternativ för kombination - kork och laminat / parkett / massivt trä.

Intresserad av att välja vilken golv i köket och vad som är bäst för efterbehandling, rekommenderas att överväga stilen på dekorationen av hela rummet:

  1. Land. Det är bättre för denna designriktning att välja en natursten eller en trä. Ett utmärkt tillägg blir den åldrande effekten.
  2. Modern. I det här fallet finns inga allvarliga begränsningar och du kan använda material och kombinationer. Rak linjer och geometriska ornament är välkomna.
  3. Hi-tech. För denna stil är golvet, linoleum och keramiska plattor bättre än andra.
  4. Classic. Det traditionella alternativet för denna riktning är parkett, men du kan använda ett billigare laminat. Dessutom lämpar sig för sådana kök marmor, stenplattor och olika imitatorer av värdefullt trä.
  5. Provence. Denna riktning är i många avseenden lik landsstilen, varför identiska material är lämpliga för efterbehandling: stenplattor och parkettbräda. Den åldrande effekten av den valda beläggningen kommer att tillsätta zest.
  6. Retro stil. För det här alternativet är det bättre att använda en kombination av plattor av olika färger eller storlekar, till exempel lägga en grund arbetsplats och en stor matplats.

Gråt golv i köket

Ett utmärkt alternativ för köket, eftersom grå inte bara ser presentabel men också praktisk, eftersom den har mindre synliga fläckar. Om du har ett vitt kök, blir det gråa golvet en diskret men märkbar accent, och i det här fallet kan du välja både ljusa och mörka nyanser. Det är värt att notera att grå är en universell färg, det vill säga den kan kombineras med praktiskt taget alla gamma-representanter.

Beige golv i köket

Vill du lägga till ett rum med värme, välj sedan beige nyanser för dekoration, vilket också visuellt expanderar rummet. I kökets utformning ger ett ljust golv en chans att experimentera, för mot bakgrunden ser alla kontrasterande färger bra ut. Man bör komma ihåg att på beigebotten kommer olika typer av förorening att ses mycket starkare än på mörka beläggningar. Det finns en utmärkt lösning - ett texturerat golv av beige-grå ​​nyanser, eftersom det blir mindre synliga fläckar av vatten och smulor.

Kök med svart golv

Om det finns en önskan att betona rummets elegans och ge den lyx, var uppmärksam på finishen i svart. Det är viktigt att förstå att ett harmoniskt interiör endast kan erhållas om det kombineras med varma nyanser. Utmärkt val - ett svartvitt golv i köket, vilket ger originalitet till rummet. Med denna tandem kan du zonlägga rummet. För klassiska stilar är det svarta golvet inte lämpligt och det är bättre att välja det för moderna riktningar.

Kök med brunt golv

I designen brukar brunfärg brukar associeras med säkerhet och komfort. Han är ofta vald för att skugga ljusa väggar och tak, men i en sådan situation föredrar man mörka nyanser, så att det inte finns någon disharmoni. Utformningen av köksgolv i kakel eller annat brunt material är förknippat med trä, så det är idealiskt för inredning av rum i Provence, land och miljö. Om du vill att golvet ska se mer rik och rik, glöm inte bort bra belysning.

Vitt golv i köket

Avslutningen av denna färg har sina fördelar och nackdelar. Låt oss börja med det bra, så vitt kan visuellt expandera rummet, ge det ljus och göra det väldigt snyggt. Till ett sådant golv blir det väldigt enkelt att välja möbler och tillbehör. Å andra sidan kommer golvutformningen av köket-vardagsrummet eller matsalen i vit färg att visa sig vara för stark och det kommer att visa fläckar, djurhår och annan förorening. Ofta används denna färglösning för minimalism och högteknologi.