Korrugerade pappers hörn

Charmiga vildblommor lockar sina ljusa blomställningar och delikat arom. Men du kan skapa en sommaratmosfär när som helst på året, om du gör blommor från korrugerat papper med egna händer. Flera sådana blommor i vasen - och en blick på buketten kommer att räcka för att höja stämningen även på en dyster höstdag.

Om du har fritid och inspiration behöver vi en mästerklass om hur man gör cornflower papper.

Vi behöver:

  1. Låt oss börja med att skapa en bas för en blomma - en kopp och en stam. Stammen görs enkelt. Det är nog att skära av ledningen av nödvändig längd och linda den med grönt papper, som tidigare klippts i smala band. Änden på remsan är fixerad med lim. En kopp för en blomma är några snodda remsor av papper för quilling. Fixera änden av limet, tryck försiktigt mitt i fingret för att få ett spår inuti. Anslut sedan stammen till den resulterande koppen.
  2. Vik en remsa av wellpapp i halv så att bredden på den resulterande remsan är ca 5-6 centimeter. Se till att riktningen på de små remsorna i rubriken är vertikal. Gör många nedskärningar. Skär sedan remsan i flera bitar så att varje längd är 2-3 centimeter. Varje del vrids med fingrar i röret, men inte med enkla varv, men som om du gnuggar något mellan fingrarna. Detta ger blommelementet en prakt.
  3. Efter att ha gjort flera dussintals sådana element kan du börja montera en cornflower. Först smörj koppen med lim, och sedan i en cirkel, börja limma små blommor. När du har avslutat den första cirkeln, vänta tills limet torkar och fortsätt sedan. Blommorna, som ligger närmare centrum, bör vara något förkortade. De är lättare att klistra med pincett.
  4. Från det gröna papperet viks i halva, klippa ut några smala och långa löv. Lim dem till stjälken. Det återstår att sprida bladen och själva blomman, ge den volymen, och konstverket är klart. Flera sådana blommor, sätta i en vas, kommer att behaga dig länge, återkalla den soliga sommaren. Arbetet är självklart mödosamt och monotont, men resultatet är värt det.

Från gophorirovannoypapper kan du göra andra vackra blommor, till exempel peonies .